En ny vellykket fellestrening!

Skrevet av Jan Gjennestad,  27.04.2016
Artikkelbilde
Foto: Jill Helle

Lørdag 23. april samlet både fulltidstrenere og hobbytrenere seg nok en gang på Bergen Travpark for å gjennomføre fellestrening for unghest og rutineløp for de eldre.

Lørdag 23. april samlet både fulltidstrenere og hobbytrenere seg nok en gang på Bergen Travpark for å gjennomføre fellestrening for unghest og rutineløp for de eldre. I Bergen er alt som har skjedd mer enn èn gang blitt til tradisjon - og "tradisjonen" tro var også denne gangen oppslutningen alldeles upåklagelig med oppunder 60 hester med stort og smått som deltok. Dessverre har det i likhet med god oppslutning også blitt en lei tradisjon at værgudene viser sin vrede over Bergen by når Vestenfjeldske holder fellestrening - denne lørdagen var intet unntak og det ble smått komisk da været skiftet fra strålende sol og rett over til haglbyger idet man ønsket velkommen til fellestrening og forkynte fem minutter til første heat. Heldigvis er tobeinte vestlendinger at det velkledde slaget og de firbeinte av det hardføre. Og i anstendighetens navn fikk vi da også oppholdsvær under enkelte av løpene.
 
Tolv toåringer deltok på fellestreningen som spente fra felles jogg for de mer urutinerte til heatkjøring for de som har kommet lenger i treningsopplegget - enkelte viser voldsomt talent og tidlighet og er mer eller mindre klar for mønstringsløp mens de andre fikk ytterligere rutine og ser også ganske lovende ut med tanke på "alvoret" som begynner som smått allerede om en knapp ukes tid. Som en kuriositet kan også nevnes at foruten de tolv deltakerne i unhestheatene stilte også tre toåringer like godt gikk ut i rutineløpene med de eldre og sprang langt under mønstringskravet over full distanse - det spirer og gror med talenter i Vest.
 
Rutineløpene var godt besatt med hest, og selv om det ble noe varmt under hjelmen for enkelte kusker i sluttrunden ble oppsatt fart overholdt i godt og vel 1500 meter i de fleste løpene - derfra og inn gikk det fort med mange og det er veldig gledelig å se at spesielt mange ustartede hester viser voldsom fremgang fra rutineløp til rutineløp og trolig snart kan dukke opp også i de regulære løpene.

Resultatlisten finner du her
 
Det blir ytterligere en felleslørdag før vi pakker sammen for sommeren, endelig dato kommer vi tilbake til med det aller første både i travprogram, på forbundets hjemmeside samt via Facebook.

 Foto: Jill Helle.