Referat fra Generalforsamlingen

03.02.2009

Årsmøte Jæren Travklubb, Fredag 30.01.09

 

60 av rundt 344 registrerte medlemmer møtte da Jæren travklubb avholdt generalforsamling, fredag 25.01.2008 på Bryne Kro og Hotell. Dirigent Tor Rune Gudmestad. 2008 har vært klubbens 50 driftsår. Klubben har fått 3 nye æresmedlemmer Gaute Gudmestad, Tobias Gudmestad jr og Jorunn Hognestad i løpet av året. I tillegg til grunnlegger Leif Salte og Torgeir Gudmestad. I alt 5 æresmedlemmer.

 

Aktiviter

Klubben har hatt nok et aktivt år. I løpet av året som har gått har vi feiret 50 års jubileum. Jærdagen på Forus travbane med Leif Saltes æresløp som høydepunktet, som ble vunnet av Plenkrutt på km/t 1,29,0am. Det var også satt opp et eget jubileumsløp som ble vunnet av The Crown på km/t 1,16,4am. Vi hadde også egen stand under årets Forus open arrangement der vervet vi nye medlemmer, solgte lodd til Jubileumslotteriet og salg av t-skjorter som gav et fint overskudd til klubbkassen. Familiedagen arrangerte vi hos travtrener Åsbjørn Tengsareid. Her var det omvisning på stallen hans hos Geir Stangeland, ponnyridning og grilling / sosialt samvær. Det var også dette året 100 prosent oppslutning på familiedagen. Lokalkjøring ble arrangert på Forus Travbane i samarbeid med Stavanger-, Sandnes-, Klepp Travklubb og Rogaland travselskap. Jærpokalen var høydepunktet på lokalkjøringen som ble vunnet av The Sea for 2 gang til odel og eie.

Ellers så har vi egen internettside på Travsport.no som skal være en informasjonskanal ut til våre medlemmer. Temakvelden dette året ble arrangert i samarbeid med Rogaland travforbund hvor Morten Antonsen holdt 2 dagers kurs i trening av hest ved hjelp av pulsmåler. 50 års fest hadde vi på tampen av året, hvor vi fikk besøk av DNT leder Nils Dagestad. På festen var det fullt hus, det ble servert 3 retters middag og levende musikk etterpå. Det ble vist film med 2 og 4 beinte storheter fra ca 1960 og frem til 2008, som har sin opprinnelse fra Jæren. Meget vellykket fest hvor styret har mottatt meget positive tilbakemeldinger fra de som var tilstedet.

 

Jæren Travklubb har jobbet med et planlagt flerbruksanlegg ved Øksnevad videregående skole i løpet av 2008. Det er planer om å få til et rettstrekk på ca 800 meter ved skolen som har egen hestelinje. Det er meningen at klubbens medlemmer skal kunne benytte dette anlegget når det er ferdigstilt.  I tillegg skal det bygges ridehall ved skolen i år.

 

Sportslig

Klubbens trenere/kusker med Rune Wiig og Åsbjørn Tengsareid i spissen har gjort seg bemerket i året som har gått. Kåre Refsland har også hatt et flott år for stallens hester med over 2,3 mill innkjørt og over 70 seire til stallens hester.

Hester som er eid av klubbens medlemmer har også bemerket seg i 2008.

 

Årets varmblodshest, Wammior, 6 seire, eier er Arve Risa.

Årets kaldblodshest, Bjørkeelden, 7 seire, eier er stall orepinne

Oppdretter av mestvinnende 3 årige varmblods, Trond Gudmestad. Helmax Egon innkjørt kr 420 000,-

Oppdretter av mestvinnende 3 årige kaldblods, Gaute Gudmestad. Hjertusota innkjørt kr 303 500,-.

Årets hederspris, 2008, gikk til Ridder Prinsen og Stall Jack. Ridder Prinsen har hatt en fantastisk sesong med 6 seire, kr 931 000,- innkjørt. Han har vunnet Kriteriet og Biri Oppdretningsløp i 2008. I tillegg er han kåret og skal brukes i avlen. Eierne har også vært i medienes søkelys og frontet travsporten på en flott måte.

 

Det skal også nevnes at Nordli Svarta fikk en flott 2 premie i Norsk hoppe derby for kaldblods og ca kr 300 000,- innkjørt i 2008.

 

Blomster ble også delt ut til Åsbjørn Tengsareid, Championkusk på Forus travbane, samt norgesmester for kusker i 2008, Monica Refslan, Montechampion Forus travbane, Marie Øvestad nr 2 i NM for monte.

 

Generelt

 

Tobias  Gudmestad jr informerte fra Forus Trav. Han fortalte bl.a. om renovering av spillehallen ved Forus Travbane i 2009. I tillegg nevnte han unghestsatsingen og fremhevet årets 3 åringer ved banen i 2008, hvor startprosenten og antallet startende hester er markert høyere en tidligere år. Han trakk også frem at premienivået på banen har økt, samt at omsetningen ved banen har stagnert noe naturlig nok etter år med stor fremgang.

 

Magne Mæland informerte fra Rogaland travforbund, og snakket bl.a. om arbeidet med molekleiv prosjektet / organisasjonsbygging / rekruttering som forbundet har jobbet med og at dette vil bli jobbet videre med.

 

Av innkomne forslag så var det et skriv angående ”Travets fremtid” skrevet av Rolf Vaage som engasjerte forsamlingen. Det ble endel diskusjoner rundt dette. Men det ble bestemt at generalforsamlingen ikke skulle ta stilling til punktene i skrivet, fordi styret ikke hadde informert godt nok ut til medlemmene i forkant av generalforsamlingen.  Endel av de fremmøtte hadde ikke godt nok grunnlag til å ta stilling til innholdet i skrivet som blant annet omhandlet ”Trav i Næring” og lisensbestemmelser. Styret fikk mandat av generalforsamlingen til å jobbe videre med skrivet og vurdere om en skal gå videre oppover i organisasjonen med punktene.

 

Lokalkjøringens fremtid på Forus Travbane ble også diskutert da klubben i alle år har arrangert dette årlig sammen med andre lokale travklubber. Problemet de siste årene har vært for liten innmelding og oppmøte av publikum. Som et alternativ til lokalkjøringen ble det informert fra styret om planlagt kurs / seminar over en weekend med for eksempel tema som trening, foring, oppdrett/avl, organisasjonsbygging og rekruttering. Generalforsamlingens bestemte at lokalkjøringen skal fortsette og at en ønsker kompetansebygging som seminar / kurs som nevnt i samarbeid med de andre lokale travklubbene / forbundet.

 

 

Jæren travklubb er i stadig vekst med stadig økende medlemstall. Medlemskontigenten for år 2010 blir kr 200,- for enkelt medlemmer, kr 300,- familiemedlemskap og kr 100,- for medlemmer under 18 år.

 

Regnskapet viste i år 2008 et underskudd på kr 20 408,-. Klubben har en sunn og solid økonomi.

 

Jæren Travklubb har mange spennende prosjekter på gang, spesielt samarbeidet med Øksnevad videregående skole har vi tro på. Dette opplegget glir rett inn i høringsdokumentet ”Trav 2015”. Vi har fortsatt stor tro på fremtiden for travsporten i Norge da utviklingen viser en positiv trend, noe blant annet økte premier tyder på. Men det er fortsatt mange og store utfordringer å ta tak i.

 

I styret gikk Martin Orre ut etter 3 år i styret og Anne Jorunn Gudmestad etter 2 år i styret. Både Martin og Anne Jorunn har gjort en stor innsats og styreleder takket begge for arbeidet de har gjort for travklubben. Begge fikk en velfortjent blomsterbukett.

 

Det ble også vist film med løp av hestene som fikk utdelt utmerkelser. Styret takker alltid imøtekommende Arnfinn Roaldsøy, for og ha laget DVD med løpene.

 

Deretter ble det servert middag (biff stroganof) med drikke og kaffe.

 

Tilslutt ble det amerikansk utlodding med Egil Stensland som aksjonarius og trekning av flotte premier gitt av Forus trav / lokale firma / dyrleger mm, som vi har samarbeidet med i år 2008, samt lokale rikstoto kommisjonærer som velvillig gav gratis innleverte V75 kuponger.

 

Styret 2009, Trond Olav Salte (gj.valgt leder), Jone Svendsen (nestleder), Anne Gunn Nygård, Livar Ree (ny) og Tom Erik Vestrheim (ny).

 

Trond Olav Salte