Wik Ida til topps i Hoppekriteriet 2012

Skrevet av Anniken Sande,  11.09.2012
Artikkelbilde

Lysern Travselskap sender de største gratulasjoner til Wik Ida og hele kretsen rundt, det var virkelig rørende å se dere på sermoniplass på denne store dagen og vi er fryktelig stolte. Vidar Hop var denne gangen engasjert som kusk da Geir Vegard Gundersen var opptatt med å kjøre storfavoritten Tema.

Wik Ida kval hoppekriter

 

Det er ikke rart Vidar Hop blir kalt for storløpskusk nummer èn. I dag kjørte han et travløp tatt rett ut av læreboka når Wik Ida vant Hoppekriteriet på Bjerke.  
Eldjenta kom fykende fra start og overflydde noe overraskende storfavorittenTema fra start. Der og da begynte taktikkeriet. Troll Sindy havnet utvendig fra start med Sjø Lyra og Wik Ida på rekke bak. Faks Tindra M. lå bak Tema i tredje innvendig. Farten var 23.4/500 og 27.4/1000 meter underveis.
Ut på den siste langsiden angrep Hop med Vik Ida og de hadde stor fart fremover. Men Hop hadde ikke hastverk og tok det rolig utvendig slik at Geir Vegard Gundersen ikke skulle få åpning i tide med Tema. Ut på oppløpet begynte lederen å vise svakhetstegn men Hop bakket enda lengre bakover, kun med det tidligere nevnte mål for øye. Først midt på oppløpet kom luken innvendig for favoritten som skjøt fin fart men akkurat i rett øyeblikk stakk Hop unna slik at han fikk den lengden han trengte. Det var ingen tvil om at Vidar Hop hadde lest programmet.

Fillippa ble tredje i kamp med Bjørnli Cille som ulykksalig galopperte kort før mål.

Vinnertiden ble 29.3/2100 auto og førstepremien var på 200.000 kroner. Leier og trener 3-års hoppen etter Mørtvedt Jerkeld og Mille gjør Monica Sønstegård sammen med sin samboer mens Martin Wik er oppdretter.

Vi Gratulerer!