Raumnes følger travet i Nes.

16.07.2010
Artikkelbilde

Vår lokalavis Raumnes har den siste tiden skrevet mye om travet i Nes, og ikke minst torsdag denne uken med 2 reportasjer.  En reportasje om hesten Azeem, tilhørende Ketil Undbekken, som av Trav og Galopp Nytt ble kåret til månedens hest i mai, og en reportasje om Erik Killingmo som flytter inn på Kulmoen. 

Dette er fin PR for oss i Nes Travselskap, og ikke minst for travet.

Les hva Raumnes har skrevet her: 

Azeem er landets beste 3-åring

Azeem er hjemmehørende i Nes, men den står i stallen til trener Erik Killingmo på Blaker. Og dette er for tiden landets beste 3-åring.
ARNE HENNING GRØNLIEN

Tlf: 63 91 18 14redaksjon@raumnes.no

Azeem er kåret til månedens travhest i Norge denne måneden av magasinet Trav & Galopp-Nytt, og den er invitert til å delta i Ulf Thoresens Minneløp i Jarlsberg Grand Prix til helgen. Det er noe svært få hester er forunt. Det er Ketil Undbekken fra Årnes som eier Azeem, og forklaringen på hvorfor han nå er eier av en så god hest er veldig enkel. – Jeg bare setter hestene mine bort til Erik Killingmo, forklarer han kort og greit.

Månedens travhest

– Hver måned blir de norske travhestene vurdert etter prestasjoner av Trav og Galopp-Nytt, og at en hest blir kåret til månedens travhest er både morsomt og ærefullt. Det er tross alt 5000 travhester i Norge, og det kåres bare en hver måned, sier trener Erik Killingmo. Det er ikke tilfeldig at Azeem har gjort seg bemerket, for anene er gode. Faktisk er også boren, 7-åringen Enzo, blant landets beste hester. Enzo eies også av Undbekken.

Ulf Thoresens minneløp

– Vi har planene klare for Azeem i år, og målet er å sette norgesrekord. Alt må ligge til rette, men klaffer alt tror jeg den er god for det, mener trener Killingmo. Det må nevnes at Undbekken også er eier av Gomnes Glimt, en merittert hest som selvfølgelig også er kåret til månedens travhest. Ulf Thoresen regnes som den mest kjente og anerkjente travkusken i verden gjennom tidene. Og i Ulf Thoresens Minneløp på Jarlsberg Travbane starter kun de beste av de beste. Her er det bare håndplukkede hester fra det internasjonale travmiljøet.

Eneste norskfødte

– Azeem er den eneste norskfødte hesten i årets startfelt søndag 18. juli. Det er selvfølgelig ærefult og prestisjefullt, for det er 600 000 kroner i førstepremie. Dette er også et av de største løpene i Norge i løpet av året. Og siden det er et minneløp til ære for vår mest profilerte kusk Ulf Thoresen, så er dette et meget spesielt løp, forteller Killingmo. For å vinne løpet vet den rutinerte kusken hva som skal til. – Det aller viktigste er sportrekningen. For i et så sterkt startfelt er det mange mulige vinnere. Og med et dårlig startspor er løpet i utgangspunktet ødelagt. Utover godt spor må også Azeem ha dagen sin, også trenger jeg litt flaks, forklarer Killingmo.

Flere store oppgaver

Når dette første storløpet er unnagjort venter nye store oppgaver på Azeem og Killingmo. – To nye store løp venter. Og vi har ambisjoner om å kvalifisere oss til både Prinsesse Märtha Louises Pokalløp og Travkriteriene. Men det er mange gode hester, og vi kan ikke vinne alle. Men å vinne ett er absolutt et mål. Uansett, blir vi nummer to i Ulf Thoresens Minneløp så har vi jo også all grunn til å feire litt, for det betyr 300 000 kroner i premie.


Publisert: 15.07.2010  02:00

 

 

 

 

Killingmo til Kulmoen

Spennende avtale: Det er en spennende avtale som Nes Travselskap med leder Tom Kaspersen (t.v.) har inngått med travtrener Erik Killingmo fra Blaker. Hesten på bildet erAzeem.

Foto: Arne Henning Grønlien

Nes Travselskap har inngått av-tale med Erik Killingmo. Det innebærer at han skal bruke anlegget på Kulmoen for å trene hester. – Vi er meget godt fornøyd med å få i stand en avtale med Erik Killingmo. Vi har lenge ønsket oss en profilert travtrener hit. Erik har holdt på som travtrener i mange år, og de to siste årene har han virkelig hatt suksess. Selv om det foreløpig bare er for å teste om det vil fungere som vi har tenkt, så har vi store forventninger til at avtalen vil være god for både oss, Killingmo og bygdas travhester, forklarer Tom Kaspersen, leder i travselskapet. – Jeg har stor tro på dette konseptet. Men som Tom sa, så er det bare en prøveperiode over tre-fire måneder foreløpig. For det er mye som må klaffe. Jeg har jo en stall i Blaker også, og Karoline Trondsen som er stalljente må også finne seg til rette. Men går alt som vi har planlagt, så blir Kulmoen en avlastning for stallen i Blaker. Vi får blant annet skilt ut unghestene som ofte kan være litt småsjuke, så det er en helsemessig gevinst også, sier Killingmo. – Det er klart at denne avtalen er forpliktenede og krevende. For nå må Nes Travselskap sørge for at forholdene er best mulige. For vårt mål er at Killingmo og hestene får trene under optimale forhold. Det er en tøff jobb å trene hester, og både trener, hestepasser og fasilitetene må være så gode som mulig. Og går dette bra blir det en permanent ordning som kommer travhestene i bygda til gode. For Erik har bevist hva han er god for, sier Tom Kaspersen.


Publisert: 15.07.2010  02:00