Vellykket foredrag med Svante Båth.

Skrevet av Anne Ramstad,  20.10.2014
Artikkelbilde
Tore Fyrand og Svante Båth under seminaret.

Det var godt over 100 personer som kom for å høre den svenske suksesstreneren, Svante Båth, snakke om unghetstrening.

Tore Fyrand ledet møtet og vi fikk et innblikk i Svante sin treningsfilosofi, litt om fôring så vel som kundebehandling og noen særegenheter.

Han deler inn unghestene i to grupper, en med de man satser på å starte i 2-årsløp med, og en med de man satser på start som 3-åring. Hestene trenes i de samme gruppene hele tiden. Han fortalte videre hvordan han legger opp treningen fram mot start.

Av Svantes særegenheter kom det blant annet frem at  han er veldig glad i mat, og elsker å feire sammen med hesteeiere som lykkes. Han reiser alltid på 2-ukers ferie sent på høsten. Han vant Derby i år med Poochai, og det kom frem at han ikke orket å se løpet. Han hadde 4 hester til start og det ble for mye å tenke på at ikke alle kunne vinne, noen måtte bli skuffet. Han satt i en krok i trenerrommet og synes minuttene var veldig lange før resultatet forelå. Han ble utrolig glad for seieren, som var hans første triumf i Derby-sammenheng. Han mener alle storløp må legges til lørdager, slik at ikke alle må skynde seg hjem etter løpene. Det må være tid til det sosiale.

Det var et hyggelig og informativt møte med Svante. Oslo Travklubb og Oslo og Akershus Travforbund arrangerer gjerne lignende foredrag ved en senere anledning.