Bodø Travbane Bestemorenga

Skrevet av Merete Johansen,  08.05.2012

Bodø Travbane ligger idyllisk plassert i Bodøs grønne lunge Bestemorenga ved Soløyvannet i Bodø. Et fantastisk område hvor Bodø kommune satser hard og mye på sportsaktiviteter. Skytterbane somk er offisiell Landsskytter arena. Skistadion og Akebakker med kunstsnøanlegg, milevis med løypenett for både sommer og vinterbruk. Modell flybane, Bodø jeger og fiskeriforening samt orienteringsløperne er også ivrige brukere av arealene.

Travbanen i Bodø har eksistert i hele 3 varianter - en 400 m bane som lå der dagens Luftfartsmuseum ligger (på Plassmyra nært flyplassen) - En 800 m bane som sto ferdig i 1987 og som lå på samme område som i dag bare 45 grader snudd i forhold til dagens anlegg.

2012 anlegget består av en topp moderne konkurranse oval - ferdigstilt 10.juli 2011 - En bane vi er svært stolte av og som omtales som et av norges beste og vakreste travanlegg. Ovalen er designet med samme prinsipp som vår riksarena i Oslo, Bjerke Travbane. Det spesielle er overgangskurver inn mot svingene og hele 16 % dosering i svingene; dette gir optimale forhold for å springe fort og av rekorder satt første sesong er banen av ypperlig kvalitet og hevder seg blandt det ypperste av travbaner som finnes.

Anlegget består forøvrig av:

  • Nytt publikumsbygg 2 etg, spillehall og toalett og storkjøkken i 1. etg. Kafe/selskapslokaler i 2.etg med stor terrasse ut
  • Funksjonærtårn i tilknyttning til publikumsbygg - 4 etg med presserom, filmterrasse i 4 etg
  • Servicebygg i hesteringen - 1 etg garderober, vekt og enkel servering. 2. etg under arbeid, klubb/selskapslokale med særpreg..
  • Påsælingsbokser er påbegynt, ferdigstilles i 2012
  • Grillhytte med plass til ca 50 er innkjøpt, ferdigstilles i 2012
  • Stor hestering med god plass til hester og transporter

Aktiviteten er jevnt stigende og vi har mål om dobling av antall løp og starthester i løpet av en 5 års periode i 2012 blir det arrangert 4 totalisatorløp og 2-4 Regionale/lokale løp på banen

 Reint trav på Bodø Travbane