Sportslig gjennomgang av 2015

Skrevet av Lisa Johannessen,  10.02.2016
Artikkelbilde
Polar Northug etter seier i Kjell Carlsens Æresløp. Foto: Anna Jørgensen

Vi hadde flere flinke hester i fjor!

Høyest på pallen står det en kaldblodshest som har 19 starter i år. På landsstatistikken troner han øverst på listen når det gjelder plasseringer for fireårige. Han var uplassert kun én gang i 2015. Han vant åtte løp, deriblant Nordlyset, Tore Hunds løp, og Kjell Carlsens Æresløp. Tok i tillegg to andreplasser, to tredjeplasser og seks øvrige plasseringer. Han tjente 223 583 kroner, og gikk 27,9 som fortest. Alf Einar Jørgensen hadde hesten i trening det meste av året. Dag Sveinung Dalen kusket i 14 av løpene. Tommy Fløysand og Renate Aarlie vant også hvert sitt løp med hesten, som deltagere i hvert sitt mesterskap, hhv NM for Amatører og NM for damekusker. Det er selvfølgelig snakk om Gunnar Andersens POLAR NORTHUG. Gratulerer med en super sesong!

Fabian As (eid av Brit Elin Paulsen) rakk bare to starter i 2015 for sin trener Stine M Bendiksen. 78 000,- ble utbyttet på dem. Det ble først en femteplass, så en førsteplass. Og for en førsteplass. I VGs V75 Mester på Bjerke, med Vidar Hop i vogna kjempet Fabian heroisk til seier. Dette ble dessverre hans aller siste løp. En seneskade satte stopper for videre karriere, og den var også så alvorlig av avliving ble eneste utvei.

Alexej (3 år, eid av Fred Johannessen og Merete Engmark) startet 9 ganger, tok en seier, to andreplasser, tre tredjeplasser og en øvrig plassering. Travet 35,0 som fortest og tjente 69 000,-. Høydepunktet var naturligvis seieren, som likegodt kom i Nordstjernen for treårige med 30 000 i førstepremie. Med trener Fred selv som kusk (i alle løpene for øvrig.)

Big Brown (eid av Stall Indre Salten 2) gjorde 15 starter, de fleste for trener Gry Kanstad, men i slutten av september flyttet Big Brown til Hamarøy og Sverre Samuelsen tok over treneransvaret. En seier, en andreplass, tre tredjeplasser og fire øvrige plasseringer. Travet 15,3 som fortest og tjente til sammen 41 000,-.

Tangen Stolt (eid, trent og kusket av Fred Johannessen) startet 16 ganger, tok en andreplass, to tredjeplasser og sju øvrige plasseringer. Han travet 27,9 som fortest og tjente 34 334,-.

Lykkje Snert (eid og trent av Susanna Grahn og Mats Utter) kom til Fauske og laget midt i oktober. Han har startet 7 ganger etter dette. Han har tatt en seier, to tredjeplasser og tre øvrige plasseringer, tjent 34 193,- og gått 27,3 som fortest i nord. (Det var for øvrig ny pers, i den «nordnorske debuten»!)

 

Valle Teddy (3 år, eid av Stall Elsvort, trent og kusket av Lisa Johannessen) startet 4 ganger, en andreplass, en tredjeplass og en fjerdeplass, 38,0 som fortest og 14000 kroner inn.

Blingsen (eid av Brit Elin Paulsen og Lisa Johannessen) gjorde 9 starter før han forlot Fauske og Nordnorge. 4 øvrige plasseringer ble det og 8500 kroner.

Tico Hastrup (eid av Brit Elin Paulsen) gjorde bare noen få starter og tjente 7500 kr i 2015 før karrieren dessverre var over grunnet skade.

Vi MÅ også nevne Polar Lilja. Den åtteårige hoppa (nå ni) er bortleid til Alf Einar Jørgensen, men oppdrettet og «utleid» fra Gunnar Andersen. Hoppa har hatt en flott sesong! Hun har startet 22 ganger. Tre seiere, to andreplasser, åtte tredjeplasser og fire øvrige plasseringer. Hun har gått 25,6 som fortest (ny pers) og tjent 130 000 kroner.

 

 

 

Laget har fått flere nye hester:

  • Kandahar,(Rolf Høyland/Brit Elin Paulsen) står i trening hos Alf Einar Jørgensen
  • Nissen Ø.K. (Rolf Høyland/Brit Elin Paulsen) som nå er blitt toåring. Nissen får en super start på livet med å stå hos unghest-trener Sven Olav Weberg.
  • Polar Aurora, f. 2015 (Gunnar Andersen) helsøster til Polar Northug.
  • Sokrathes, f.2015, (Fred Johannessen/Merete Engmark) halvbror til Alexej