B - TRENER - KURS I HARSTAD

24.05.2017

Etter oppfordring vil vi på nytt forsøke å få til et B-trenerkurs i Harstad.  Det er Norsk Hestesenter som avholder slike kurs, men før vi anmoder dem om å komme å avholde kurset, må vi ha nok interesserte og kvalifiserte deltakere.

Etter godkjent eksamen kan du søke Det Norske Travselskap om trenerlisens B, som gir deg rett til å ha 2 hester i trening for andre.

Kurset går over 5 dager, og kursavgiften er kr 7.000,-. Kost og overnatting er ikke inkludert i prisen.  Vi må ha minst 8 deltakere. 

OM  KURSET:

På  kurset gjennomgår vi en rekke tema som er viktige å kunne for dem som skal trene hester for andre. Her blir det både teoretisk og praktisk undervisning. Stikkord er treningsprinsipper, gjennomgang av utstyr og hjelpemidler, skoing/balansering, fôring/stallrutiner, hestens helse og sykdommer, DNTs løpsreglement/løpsavvikling og etikk. Flere ulike forelesere vil bidra i løpet av kurset som avsluttes med en eksamen.

Søkere må dokumentere at de har praktisk erfaring fra travsporten.
Det er et mål for DNT at profesjonell trenerlisens B skal fungere som en rekruttering til profftreneryrket. Samtidig vil B-trenerlisensen være en god mulighet for dem som ønsker å bistå hesteeiere som trenger hjelp til å trene hesten sin.

Interesserte bes melde seg til harstadtravlag@gmail.com

Ta gjerne kontakt pr. telefon  (91166053,  91714096,  47602242) dersom du ønsker flere opplysninger.