Ponni Nord

Ponnitrav er Det Norske Travselskaps satsing på rekrutterende virksomhet blant barn og ungdom. Ponnitravet har gitt travsporten et nytt og spennende ansikt.

Gjennom siste halvdel av 90-tallet ble ponnitrav lansert for fullt i Norge. I løpet av de årene har virksomheten hatt en betydelig utvikling. Flere hundre barn og ponnier er aktive i ponnitravet, og det arrangeres ponniløp over hele landet. Ponnitrav er et rekrutteringstiltak for travsporten i Norge, og et selvstendig tilbud til barn og unge der kontakten med hesten gir unike muligheter og opplevelser.

Ponnitravet i Midt-Norge Travforbund region nord er stabilt og vokser stadig med over 20 kusker og ponnier i dag. Dette gjør ponnitravmiljøet vårt til et av de største i Norge. Vi har hovedbase på Nossum Travpark i Levanger kommune, men våre unge utøvere kommer fra hele region Nord (Nord-Trøndelag). Vi har ekvipasjer som utmerker seg godt i resten av landet med deltagelse i blant annet NM, Nordisk Mesterskap og Oslo Grand Prix for å nevne noe. Ekvipasjer fra vår avdeling har også gjort seg bemerket med å ta flere norgesrekorder og banerekorder. Dette er stort og vi er veldig stolte av ponnigruppa vår.

 

Har du lyst til å bli med oss og begynne med ponnitrav? Da er det bare å ta kontakt med en av våre instruktører. Vi har faste treninger ca 2 ganger i måneden i vinterhalvåret, som regel på søndager. Vi arrangerer også andre ting som rideturer, temakvelder, hyggekvelder og ponnileir. Vi er alltid tilstede og konkurrerer i ponniløp på lokalkjøringer i hele regionen, og er også å finne på Leangen Travbane når det arrangeres ponniløp. Vi arrangerer lisenskurs for nye kusker hvert år med oppstart i september. Kursets omfang er på minimum 30 timer med teori og praksis, ta kontakt ved interesse og/eller spørsmål om dette.

 

Glede, mestring, hardt arbeid, samhold, vennskap, ansvar,

omsorg, opplevelser, lykke, latter, utvikling

 

Minner for livet