Informasjon om Synergi-serien

Skrevet av Det Norske Travselskap,  21.03.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Hingsteholdere, hingsteeiere og innehavere av avlsstasjoner har fått tilsendt invitasjon til synergiserien 2027. 

Synergiserien er en dugnad hvor de fleste av travsportens aktører deltar med litt hver. Hingsteeieren gir 500 kroner for hvert fødte føll til en felles pott. Det samme gjør hingsteholderen. Oppdretteren må også bidra med 500 kroner per fødte føll. Trenere og kusker må innen en viss dato betale inn 500 kroner hver, dersom de skal kunne melde/kjøre en eller flere hester i disse løpene. Til sammen skal dette bidra til at det kan arrangeres minst fem løp for hver rase med en førstepremie på 100 000 kroner. DNT finansierer premier utover det som kommer som innskudd i serien. Første serie avholdes i 2025. Til denne er over 620 hester påmeldt, noe som gjør utgjør ca. 80 % av 2022-årgangens føll.

Tidligere i mars ble det bestemt å etablere en ny utgave av serien for hester som fødes i 2024. Synergi-serien for disse hestene vil bli arrangert i 2027 og frem til sommeren 2028. Det er med bakgrunn i dette sendt informasjon og invitasjon til deltakelse på e-post til hingsteholdere, hingsteeiere og innehavere av avlsstasjoner. Se invitasjonen her:

Invitasjon til Synergi-serien

Utsendelsen på e-post er basert på den kontaktinformasjonen DNT har i sitt register. Vi vet imidlertid at noen epost-adresser ikke er bruk, mens andre ikke har registrert sin adresse hos DNT. Hingsteholdere, hingsteeiere og innehavere av avlsstasjoner oppfordres derfor til å sjekke om de har mottatt informasjon fra DNT. Hvis man ikke har mottatt dette, vennligst ta kontakt med avlsfaglig rådgiver Tone Blindheim på tone.blindheim@travsport.no / 928 07 366.

DNT håper på god oppslutning og deltakelse, og ønsker alle velkommen til å delta i serien!