Propagandatrav på Kongsvinger

Skrevet av Det Norske Travselskap,  27.06.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Årets tredje propagandatrav arrangeres onsdag 5. juli. Nå er turen kommet til Kongsvinger, og årets stevne på den 1400 meter lange banen.

Med unntak av under koronaårene 2020 og 2021 har den årlige kjøringen på Kongsvinger blitt avholdt siden 2011. Brandval og Kongsvinger Travselskap er vertskap, og det er en driftig gjeng som kan melde om at det meste er klart til årets store happening.

Propagandatravet på Kongsvinger er noe litt annet enn «vanlige» kjøringer med tanke på banens utforming. Med sine 1400 meters lengde må kusker tenke annerledes når det kjøres der. I år kjøres samtlige løp på Kongsvinger over distansen 1600 meter. Det betyr da bare en drøy runde. Men oppløpet er langt, og opp igjennom årene er det mange som har brent seg på at gassen har blitt trykket i bunn på et for tidlig tidspunkt. Det blir en litt annen nerve i løpene på Kongsvinger!

Innmelding og starterklæring til løpene på Kongsvinger skjer på torsdag 29. juni. Det er i alt skrevet ut syv løp. Ta en titt i løpsdagskalenderen, og se om det finnes løp til din hest. Her finner du proposisjonene til løpene på Kongsvinger.

DNT er representert med stand på alle de fire propagandaløpsdagene i Sør-Norge. Om man ikke har hatt starthest eller vært publikummer på propagandatrav tidligere så anbefales det på det varmeste. En tur til travløp på Kongsvinger kan jo også kombineres med å avlegge et besøk på den flotte festningen som troner over byen. Håper vi sees på Kongsvinger onsdag 5. juli!