OGP: Blir det norskfødt igjen?

Skrevet av Norsk Trav,  09.06.2023
Artikkelbilde
Stoletheshow og Frode Hamre vant Nettavisen Oslo Grand Prix 2022. Foto: hesteguiden.com

Stoletheshow sørget for norsk trener- og oppdretterseier i fjorårets utgave av Nettavisen Oslo Grand Prix. Søndag står det tre norskfødte på startstrek i storløpet. 

På papiret er det en jevn utgave av Nettavisen Oslo Grand Prix vi står ovenfor, og de norske hestene er på ingen måte slått på forhånd. 

Moni Viking var den av de norske som hadde mest flaks i sportrekningen. Stortraveren til Jan Lyng har fått ett løp i kroppen etter pause. Det var i Harper Hanovers lopp på Solvalla for to uker siden, der hesten fullførte fint etter innvendig reise. Søndag deltar Moni Viking i OGP for første gang. Han starterfra fjerdespor. 

Cicero T.G. leverte en fin prestasjon til tredje i fjorårets utgave av løpet. I sin siste start - Paralympiatravet på Åby - fullførte han greit etter litt trafikkproblemer. Geir Vegard Gundersen har nå hatt fem uker til å spisse formen. Fra sjettespor trengs det nok uansett litt klaff for å gå helt til topps. 

Stoletheshow er løpets tittelforsvarer. I fjor vant han fra tet - en posisjon han ikke får fra spor i annen rekke. Han leverte en godkjent innsats i Elitloppet, og vant FInlandia Ajo fra dødens. Han er en av de klare forgrunnsfigurene i løpet. 

Ytterligere en norskeid hest er med i feltet. Morten Langlis Hell Patrol har levert sterke løp i regi av Kim Pedersen denne sesongen. Fra tiendespor blir det trolig vanskelig å gå helt til topps. 

NRK sender fra stevnet søndag fra kl. 17.00. Nettavisen Oslo Grand Prix kjøres kl 17.30.