Løpsbulletinen for juli og august

Skrevet av Norsk Trav,  05.06.2023
Artikkelbilde
NM for varmblodshester på idylliske Biri Travbane er et av sommerens høydepunkter for mange trav-elskere. Fjorårsvinneren av hoppe-avdelingen; Miss Pepper - sikter mot å kopiere seieren fra i fjor. (Foto: Hesteguiden.com)

Selv om vi såvidt har kommet oss inn i juni måned, er løpsbulletinen for juli og august nå ferdigstilt. Trykk og distribusjon gjennomføres kommende uke. Nettversjonen kan man laste ned her.

Juli og august er 2 måneder som ofte har litt ulikt fokus og ambisjonsnivå alt etter som. For unghestene og de mest meritterte hestene er sommer-månedene ofte intensive og kraftkrevende da det konkurreres på høyt nivå, mens for andre er juli og august ferie-tid for både 2 og 4-beinte.

Det å tilby et best og mest mulig "kortreist" løpstilbud i den tid vi er inne i, med kostnadskrevende transporter - er den nå kanskje viktigste oppgaven når løpsbulletinen skal defineres. Derfor er også delingsløpene "gjennomgangsmelodien" på de banene som har et stykke vei til nærmeste nabobane. Flere løp der ulike klasser settes sammen er også forsøkt variert inn i løpstilbudet i denne løpsbulletinen. 

Oppkjøringsløp til både Norgesmesterskapene og klasseløpene er i noe grad forsøkt hensyntatt i denne løpsbulletinen, apropos klasseløp - merk allerede nå at i år er det mandag 14.august som er den dagen man ikke skal glemme å melde sin unghest til kampen om de blå bånd. Et velment råd er å melde sin hest i god tid, det gjelder forøvrig uansett hvilket løp man skal melde til - slik at man da med for korte frister ikke overraskes av manglende vaksiner, startforbud eller andre avvik.

V75-karusellen beveger seg i juli fra Momarken, via Jarlsberg til Sørlandet og deretter til Harstad. Biri avvikler den første V75-omgangen i august før Bergen og Klosterskogen overtar som V75-vertskap senere den måneden.

I løpet av perioden skal også ikke permanente totalisatorbaner som Kongsvinger, Bodø og Haugaland arrangere spennende løpsdager, avlegg gjerne også disse banene et besøk med din hest.

Forhåpentligvis skal de fleste i løpet av perioden finne opptil flere gunstige oppgaver til sin hest, og om ikke - så er det ikke alltid det går så galt om man "melder litt opp" heller - det er etter sigende svært få hester som sitter med inngående kjennskap til verken sitt eget eller konkurrentenes grunnlag.

God trav-sommer !

Klikk her for å laste ned nettversjonen av løpsbulletinen for juli og august