Du kan fortsatt søke

Skrevet av Det Norske Travselskap ,  01.06.2023
Artikkelbilde
Foto: Norsk Hestesenter

Søknadsfristen for nytt opptak til travtrenerutdanningen er utsatt til 14. juni. Ønsker du å ha travsport som yrke er dette utdanningen for deg! 

Den nye travtrenerutdanningen, med navnet «Travtrener – trening av hest, oppstart og drift av egen travstall», ble lansert i 2022 og er en fagskoleutdanning som gjennomføres som et nett- og samlingsbasert studium på 30 studiepoeng. Dette betyr at undervisningstiden er tilpasset slik at det skal være mulig å ta utdanningen som deltidsstudium ved siden av annet arbeid.

Søknadsfristen for opptak i 2023 er utsatt til 14. juni
Ønsker du å ha travsport som yrke er travtrenerutdanningen studiet for deg. For å kunne søke Det Norske Travselskap (DNT) om profesjonell travtrenerlisens A er det krav om utstedt vitnemål fra travtrenerutdanningen på Norsk Hestesenter. Søknadsfristen for opptak til studiet i 2023 var opprinnelig 1. juni, men er nå utsatt til 14. juni. 

I studiet «Travtrener – trening av hest, oppstart og drift av egen travstall» vil du få de grunnleggende kunnskaper og verktøy som du trenger for å starte opp og drive en profesjonell trenerstall for travhester. Studiet vektlegger læring om hestens velferd, spesielt med tanke på dens anatomi og fysikk, og hvordan du anvender ulike treningsprinsipper i toppidrett. Som student ved travtrenerstudiet på Norsk Hestesenter vil du få møte flere av bransjens ledende aktører på sitt felt, og gjennom både teori og praksis vil du få verdifull læring om trening av travhester.

Les mer om innhold, opptakskrav og krav til søknaden på Norsk Hestesenter sin hjemmeside her.