NM-løp av høy klasse

Skrevet av Norsk Trav,  22.07.2023
Artikkelbilde
Forhåndsfavoritten Tangen Bork på vei mot sikker seier i Norgesmesterskapet for kaldblodshester på Sørlandets Travpark lørdag 22.juli(Foto: Hesteguiden.com)

Årets norgesmesterskap for kaldblodshester gikk av stabelen på Sørlandets Travpark lørdag 22.juli. April Faxa og Tangen Bork stod igjen som velfortjente og imponerende vinnere.

I hoppeavdelingen vurderte man det på forhånd til at det skulle bli en duell mellom Nordsjø Anna og vinneren April Faxa. Høy fart preget innledningen av løpet og mens Nordsjø Anna fikk melkesyre tidlig så viste April Faxa seg som den sterkeste og beste hoppen denne gang. April Faxa eies av Monica Sønstegård og oppdretter Glenn Bergstrøm. Trener gjør Monica Sønstegård og i sulkyen satt Vidar Hop. Dette var forøvrig storløpskusken Vidar Hop sin første kuskeseier i et Norgemesterskap. Vinnertiden ble satt til 1.24.5 over 2140 meter autostart.

Norgesmesterskapet for hingster og vallaker hadde på forhånd samlet 5 hester fra trener Øystein Tjomsland, 7 hester trent på Sørlandet og 3 Tangen-hester oppdrettet av Jørn Gunnar Nilsen. Etter et innholdsrikt løp med offensiv kjøring fra flere av deltagerne så kulminerte det hele med at forhåndsfavoritten Tangen Bork stod igjen som vinner. Nærmest fulgte Tangen Trygg og 3.hest ble Tangen Frikk. 3 Tangen-hester først i mål og 3 hester trent på Sørlandet er begge deler unikt.

Tangen Bork er eid av Nils Munkhaugen Holding AS, trent av Øystein Tjomsland, kusket av Tom Erik Solberg og som nevnt oppdrettet av Jørn Gunnar Nilsen. Vinnetiden ble satt til 1.22.8 over 2609 meter autostart.