Posisjoneringssystemet til fire nye baner

Skrevet av Norsk Rikstoto,  01.02.2023
Artikkelbilde

Norsk Rikstoto og TRACAB HTS AB inngår en samarbeidsavtale på fem år som sikrer at posisjoneringssystemet rulles ut på ytterligere 4 baner i løpet av 2023.

- Posisjoneringssystemet har siden 2021 blitt testet i over 1000 løp på Bjerke, og vi er nå klare for å ta posisjoneringssystemet videre. Rikstoto har signert en avtale med TRACAB HTS som sikrer at vi kan implementere det på ytterligere fire baner, sier André Heibo-Tuverud, direktør kunde i Norsk Rikstoto. Avtalen har en varighet på 5 år.

- Dette sikrer at spillerne får en bedre opplevelse av løpene der de kan følge hestene i form av grafisk fremstilling på skjermen som viser deres plassering i forhold til hverandre under løpet. Planen er å utvikle og integrere systemet videre for å kunne bruke trackingdataene vi får inn ytterligere, sier Heibo-Tuverud. TRACAB HTS ligger i verdenstoppen i forhold til å utvikle moderne posisjoneringsløsninger for mange sporter og den løsningen som rulles ut videre er per nå den mest moderne og presise i verden for hesteveddeløp.

Posisjoneringsgrafikk gjør det enkelt for spillere, både erfarne og nye, å få informasjon og oppleve spenningen i løpet og bidrar til attraktiveten til norske totalisatorløp. Det er også til stor hjelp under værforhold som tett tåke og det vil gi passeringstider under løpene.

Momarken er først ut
I dag brukes posisjoneringssystemet levert av TRACAB på Bjerke, og nå skal det rulles ut videre. Første bane ut er Momarken som vil være ferdig i løpet av 1. kvartal. Deretter vil systemet implementeres på Jarlsberg, Forus og Varig Orkla.

Fakta om posisjoneringssystemet:

  • Leveres av TRACAB Horse Tracking System (HTS)
  • Gjør at spillerne enkelt kan følge hestens posisjon og fart i banen
  • Systemet bruker avansert satellitteknologi (GNSS - Global Navigation Satellite System) for sporing sammen med sanntid radiokommunikasjon og gir en centimeter korrekt presisjon for hestene i fart
  • Systemet gir data både live under løp og i etterkant

Kontaktpersoner TRACAB HTS ved spørsmål:

James Kick
Head of Marketing, TRACAB
james.kick@tracab.com