Løpsbulletinen mars og april

Skrevet av Norsk Trav,  06.02.2023
Artikkelbilde
Selv om fokuset i hovedsak må ligge på den norske travsporten og løpene på våre egne baner, så må det være lov å både drømme seg bort - og gratulere kretsen rundt Oracle Tile med den internasjonale suksessen man nå opplever. (Foto:Gerard Forni)

Løpsbulletinen for mars og april er nå sendt til trykk og distribusjon. Nettversjonen kan man imidlertid allerede nå laste ned her.

Årets 2.løpsbulletin inneholder proposisjonene for flere både meget godt betalte og samtidige viktige løpsdager. Dynamikken mellom sport og spill - premiebruk, fyldige felter og inntekstspotensiale vil ikke bli mindre viktig og avhengige av hverandre i tiden som kommer. Derfor er det svært viktig at vi klarer "å toppe laget" og levere best mulig sport og med det gode spillprodukter på disse løpsdagene.

Noen punkter som kan være verdt å merke seg i perioden er:

  • Vinterserien V75 har sin finaleomgang på Bjerke lørdag 4.mars. Her venter 110 000 i 1.premie i alle de 6 finalene. For å sikre kvalitative finaler med gode innmeldingstall så garanteres også 8 faste premier i alle finalene.
  • 14 dager senere, lørdag 18.mars er det klart for årets Unionstrav på Momarken. Også her er det godt betalte løp på programmet. Løpene skrevet ut som kvalifiseringsløp i det svenske divisjonssystemet(STL) inngår i Meeting 3 som har finaler på Solvalla 27.mai.
  • Påsken kommer hvert år og således også Påsketravet på Klosterskogen. Den internasjonale V75-omgangen lørdag 8.april har flere flotte storløp på programmet samt at V75-løpene også denne løpsdagen her et generelt premienivå på nivå med hva vårt naboland i øst har som sin standard.
  • V75-løpsdagen på Bjerke 22.april byr på 2 av kaldblods-sportens mest ærverdige storløp i kraft Kongepokalen for de 4-årige kaldblodshestene samt Jacob Meyers Pokalløp for kaldblodseliten.
  • Lørdag 29.april er det Forus som er vertskap for V75-omgangen, en omgang som har fått en liten renessanse med forhøyede premier i storløpene utskrevet denne løpsdagen. Spesielt Stavangerløpet bør få god oppslutning - ja allerede nå så kommer vi med en oppfordring til 4-årskullets trenere om å sikte mot dette løpet.

Meeting 1 i det ordinære divisjonssystemet starter i hovedsak opp i forbindelse med Jarlsberg sin V75-omgang 25.mars. Jarlsberg er som i fjor også vertskap for finalene i dette meetinget, disse finalene avvikles i forbindelse med lørdagen under sommertravet(7-9.juli)

  • Lokalbanenes vinterserie-finaler avvikles også i løpet av disse 2 månedene. 30 000 i 1.premie i hver av disse finalene burde også motivere, men husk at man må ha deltatt i et eller flere kvalifiseringsløp for å være innmeldingsberettiget til finalene.
  • DNTs Unghestserie-løpene for de norskfødte 3-årige varmblodshestene drar forsiktig i gang i april. Fullstendig liste over løp i Unghestserien for begge raser for perioden frem til Jarlsberg sitt sommertrav legges ut på www.travsport.no i løpet av februar.
  • Storløpslisten for 2023 samt andre serieløp som f.eks kval-løpene i Veikle Balder Cup legges også ut i løpet av februar måned - da med fullstendige proposisjoner.

For hverdagstravet, som er selve navet i sporten vår - er det i denne løpsbulletinen forsøkt vektlagt en del "fordelsløp" både for hoppene samt for poengløse hester med høyere grunnlag enn det ordinære vilkåret for proposisjon. Tiltak som dette eller lignende blir ekstra viktig i de periodene av året når lunsjtravet ikke har sin plass i terminlisten.

Noen debutantløp, for begge raser - er i denne perioden utskrevet over 2600 meter, men da med høyere premiering. Dette er løp som er og har vært etterspurt, vi både håper og tror derfor på god oppslutning i praksis også.

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for mars og april

// Norsk Trav //