Knut Olav Dahl (1952 - 2023)

Skrevet av Det Norske Travselskap,  12.02.2023
Artikkelbilde

Det er med stor sorg ansatte i Det Norske Travselskap fikk nyheten om Knut Olav Dahls bortgang. Han sovnet stille inn natt til søndag 12. februar etter en tids sykdom.

Knut Olav fylte 70 år 15. desember 2022 og gikk samtidig over i pensjonistenes rekker etter 33 år i tjeneste for DNT.

Han var født og oppvokst med hester på gården Myrvang i Nes Kommune, der han bodde fram til sin bortgang. Hesten har alltid vært hans lidenskap. Ved siden av jobben i DNT hadde han både løpshester og avlshopper. En av hoppene hans var drektig, og han gledet seg til å få et nytt føll til våren.  

I DNT startet han som regnskapskonsulent, før han ganske snart ble selskapets økonomisjef. Likevel er det arbeidet med organisasjon og rekruttering de fleste travinteresserte ble kjent med ham, spesielt gjennom prosjektet «Til Start». Gjennom hans virke har nærmere 3000 hester gjennomført «Til start»-programmet. Her traff han en rekke travsportsinteresserte mennesker, og det var mange som bidro til at prosjektet ble en suksess. Spesielt det gode samarbeidet med Gunnar Gjerstad fant han givende.

Som sekretær for DNTs DU-utvalg har han hatt særdeles god kontakt med aktive utøvere i lag og forbund, og var ofte DNTs ansikt utad. Dette skaffet ham gode venner over hele vårt langstrakte land.

Knut Olav var også ansvarlig for DNTs tilstedeværelse på større tilstelninger som «Dyrsku’n» og andre hestearrangementer. Selv husket han med glede tilbake til «Hest 2002» på Hellerudsletta utenfor Oslo, der det skulle kåres Norges raskeste kaldblods og varmblodstraver over en strekning på 500 meter. Det var stor entusiasme fra 17 000 tilskuere den gangen. Elding-paraden på «Dyrsku’n» var også en begivenhet han var stolt over å ha bidratt til.

Knut Olav gledet seg til å kunne kose seg med sine avlshopper og hans familie i sin pensjonisttilværelse. Han fikk dessverre ikke muligheten til det.

Med Knut Olavs bortgang har travsporten mistet en sann entusiast, og de ansatte i DNT har mistet en god venn og kollega. Våre tanker går først og fremst til hans nære familie, med hans kone Bente som har vært hans beste støttespiller i den vanskelige siste tiden.

Vi lyser fred over Knut Olavs minne!

 

Svein Morten Buer
Generalsekretær
Det Norske Travselskap