Pressemelding vedr. USAI sulkyer

Skrevet av Det Norske Travselskap,  17.08.2023
Artikkelbilde

Det finske forbundet, Hippos, har nå offentligjort informasjon om årsaken til det bruksforbudet som er ilagt sulkymodellene USAI WINNER og USAI ARROW. 

Den 16.juni 2023 ble det kunngjort et bruksforbud for USAIs sulkymodeller WINNER og ARROW med låsehoder som er produsert i aluminium. Bruksforbudet kom etter at det tidligere samme måned oppstod en farlig situasjon da et låsehode i aluminium knakk under løp i den finske byen Hamina.

Til tross for de reparasjoner som ble foretatt av produsenten, der låsehodet i aluminimum ble byttet ut med et i stål, så opplevde man at det nye låsehodet i stål heller ikke tålte de belastningene som sulkyen ble utsatt for i forbindelse med løp i Loviisa i august.

Videre er det rapportert om tilsvarende hendelser med USAIs sulkymodeller med låsehoder i stål fra både Rovaniemi og Mikkeli i Finland.

Dette innebærer at det finske forbundet, Hippos, på nåværende tidspunkt ikke kan garantere for sikkerheten til USAIs sulkymodeller WINNER og ARROW. Disse sulkymodellene er derfor ilagt bruksforbud inntil videre i alle den nordiske landene.

Hippos forsetter sine undersøkelser i saken, og holder kontinuerlig kontakt med produsenten av sulkyene i den hensikt å komme til løsninger som vil ivareta sikkerheten ved bruk av sulkyene i fremtiden.