Løpsbulletinen for september og oktober

Skrevet av Norsk Trav,  07.08.2023
Artikkelbilde
Se på denne glade gjengen da - det å eie travhest burde tydeligvis flere prøve på. Just Like Heaven og kretsen rundt seiret i årets utgave av Märthe Louises Pokal-løp(Foto: Hesteguiden.com)

Høstens løpsbulletin er nå ferdigstilt, sendt i trykken og er på vei ut til abonnentene. September og oktober byr på både klasseløp og andre større løp, men ventelig også et aktivt hverdagstrav.

I skrivende stund har vi tatt god fart inn i august måned og etter en jevnt over noe tung juli måned for hverdagstravet sin del mht.antall starthester, ser det nå ut som at det har løftet seg noe i det vi har tatt fatt på det som kan se ut som er den første høstmåneden. September og oktober som den neste løpsbulletinen omhandler, bruker alltid å være 2 måneder med høy startlyst/frekvens og vi håper at dette blir situasjonen også i år.

Klasseløpshelg med finaler om de blå bånd er nok for mange det naturlige høydepunktet i perioden, men for alle som er glad i god travsport så skal det være mye mer å se frem til i denne perioden også.

Vi må ellers fremover slå et slag for V75 - det er det viktigste produktet vi har, vi må derfor her prøve å bygge og forsterke kulturen for at det "er litt ekstra stas" å være med der. Alle kan ikke vinne, det er nok riktig - men det er en viktig arena å delta på og husk at "ingen drøm er for stor".

Ikke minst er god deltagelse "på lørdagene" svært viktig for spillproduktet og i neste omgang da synergiene mellom omsetning og inntjeningen for trav og galopp-sporten. Flere anmeldte hester til V75-løpene gjør det mer krevende å finne de 7 riktige vinnerne, det vil normalt sett påvirke både omsetning og vanskelighetsgrad og deretter nivået på utbetalingene den viktigste dagen i uken.

Håper derfor at alle som enten har en allerede "fast V75-hest" eller som ønsker å ta seg en tur på før vinteren setter inn, benytter disse 2 månedene til å støtte opp om og være en del av ukens høydepunkt i travets verden.

Har man derimot mest lyst til å starte lokalt og i "trygt farvann" så har vi selvsagt også denne forsøkt  det vi kan på å variere og å "bredde ut" tilbudet lokalt. Dette ved hjelp av både delingsløp og at "den lokale hverdagstraveren" generelt skal være tilgodesett med fordelaktige proposisjoner og startmuligheter.

Husk også at når vurderingen skal gjøres om hvor man skal starte og hvem kan kan og bør møte; hestenes startgrunnlag er ikke alltid det mest avgjørende, form slår veldig ofte (tidligere) klasse.Noen hester er på vei opp, andre er på alderens høst og sliter med grunnlaget sitt. Flere "ulike" hester kan nok møtes i samløp enn det man ofte tror.

Til sist, satsingen(som har vært mottatt med positive tilbakemeldinger sålangt) på løp over lengre distanser i de lavere klasser er noe vi må prøve å følge opp - derfor har også denne løpsbulletinen fått utskrevet en del flere løp enn tidligere over lengre distanser.

Lykke til med trav-høsten !

Klikk her for å laste ned nettversjonen av løpsbulletinen for september og oktober