Propagandatrav på Magnor

Skrevet av Det Norske Travselskap,  24.04.2023
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Mandag 1. mai er det klart for tradisjonell travdag på Magnor Travbane, og årets første propagandatrav. Innmelding til løpene er onsdag 26. april.

De fleste løpsdagene med totalisator avholdes på permanente totalisatorbaner, men i løpet av sommerhalvåret legges det i tillegg et mindre antall løpsdager til lokale baner. I Nord-Norge avholdes totalt fire av løpsdagene i Bodø. Det samme antallet løpsdager er fordelt på fire ulike lokalbaner i Sør-Norge.

Først ut er altså Magnor Travbane som avholder sin årlige løpsdag mandag 1. mai. De øvrige banene er Kala Travpark som har sin løpsdag i juni, Kongsvinger Travbane som har sin løpsdag i juli, og endelig Haugaland Tråvpark som avholder sin årlige totalisatorkjøring i slutten av august. På disse løpsdagene er atmosfæren ofte litt annerledes, og mer avslappet enn den er på ordinære totalisatordager. Ofte søker amatør-trenere og -kusker seg mot disse løpsdagene, men mange profesjonelle trenere trives også svært godt på disse dagene og er faste gjester.

På Magnor har det vært tradisjon å avholde 1.mai-kjøring i mange år. I år er det lagt opp til ponniløp og syv ordinære løp. Hovedoppslaget er naturlig nok Arne Gundersens Æresløp. Arne Gundersen som er far til travtrener Geir Vegard Gundersen og dermed også bestefar til kuskekomet Magnus Teien Gundersen, er en av mange ildsjeler knyttet til Eidskog Travselskap og banen på Magnor. De to yngste generasjoner Gundersen forsøker alltid å få med seg kjøringen på Magnor, og det skulle ikke overraske om de dukker opp med hest i årets utgave av Arne Gundersens Æresløp.

DNT kommer til å være representert med stand alle de fire propagandaløpsdagene i Sør-Norge. Om man ikke har hatt starthest eller vært publikummer på propagandatrav tidligere så anbefales det på det varmeste. Første mulighet er altså på Magnor 1. mai. Første løp starter kl 12.10, og innmelding og starterklæring foretas onsdag 26. april. Her finner du proposisjonene til årets første propagandatravdag.