Løpsbulletinen for mai og juni

Skrevet av Norsk Trav,  05.04.2023
Artikkelbilde
Odd Herakles får fortjent pryde fremsiden av løpsbulletinen for mai og juni. Takk for alle store opplevelser som både hesten og kretsen rundt ga alle oss som er glad i travsporten. (Foto: Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for mai og juni er nå ferdigstilt og sendt til trykk. 2 spennende måneder med variert travsport venter oss. Forhåpentligvis vil de fleste finne noe som passer sin hest.

Mai og juni er 2 måneder med erfaringsmessig mange ulike behov og spesifikke ønsker angående løpstilbud. Det er i denne perioden eksempelvis ønskelig med unghest-løp, oppkjøringsløp foran storløps-sesongen samt at antall starthester samtidig tiltar som igjen kan gjøre nåløyet trangere.

Arbeidet med løpsbulletinen for mai og juni har blant annet hatt fokus på variasjon av proposisjoner samt å gi bredest mulig tilbud pr.løpsdag for de aktive som tilhører baner som har lang reisevei til nærmeste bane.

Det er skrevet ut noe flere hoppeløp og fordelsløp for hopper enn tidligere, satsingen på debutantløp over lengre distanser fortsetter og det er også skrevet ut flere 3-åringssløp i perioden enn det har vært gjort de siste årene.

Oversikten over løp i DNTs Unghestserie for perioden frem til og med 10.september er samtidig med arbeidet med løpsbulletinen for mai og juni er også ferdigstilt og kan lastes ned her. Oversikten over 3-åringsløp kompletteres med det første med en liste der både storløpene og Unghestserie-løpene fremstilles i et og samme dokument.

Delingsløpene sikrer mange et "kortreist" løpstilbud og er et nyttig verktøy for å kunne sikre at flest mulig kan få starte med sine hester. Balansen mellom forutsigbare proposisjoner og det å tilby delingsløp er samtdig alltid en vurdering som må gjøres.

Som utgangspunkt skal løpsbulletinen representere "mulighetenens marked" og husk at aktuell (god)form bruker alltid å utjevne det at man opplever å stå "tøft inne i løpet".

Løpsdagene for mai måned tilgjengeliggjøres i løpsdagskalenderen i løpet av påske-helgen, og her kan man laste ned nettversjonen av løpsbulletinen.

God påske !