Travkriterium og Travderby for ponnier

Skrevet av Marius Lundstein,  26.10.2022
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

I 2023 vil de første norske Travkriterium og Travderby kjøres for ponnitravere. I tillegg blir Norgesmesterskap for ponni forbeholdt norskfødte ponnier fra og med 2026.

Etter innspill fra organisasjonsledd under DNT er det utredet ønske om egne klasseløp for ponnitravere, herunder Travkriterium og Travderby. Bakgrunnen for å opprette egne klasseløp for ponni kommer av ønsket om å styrke det norske oppdrettet av ponnitravere, og øke unge utøveres lyst til å starte med unghester.

Forslaget om egne klasseløp for ponni har vært på høring i travforbundenes ponniutvalg. Under høringen har det også kommet frem ønske om at Norgesmesterskapet (NM) for ponni forbeholdes norskfødte ponnier.

Under styremøte 26. oktober presenterte administrasjonen sin utredning av saken. Styret vedtok å opprette Norsk Travkriterium og Norsk Travderby for ponnitravere fra og med 2023. Fra og med 2026 vil klasseløp for A-ponnier være for norskfødte, og fra og med 2027 vil de samme løpene for BCD-ponnier være for norskfødte. NM blir forbeholdt norskfødte ponnitravere fra 2026.

Informasjon om kriterier for uttak til Travkriterium og Travderby vil komme så snart dette er ferdigstilt. Alt om ponnitravet får du på www.ponnitravet.no