Norge ganger to i lørdagens VM

Skrevet av Even Elvenes,  11.10.2022
Artikkelbilde
Stoletheshow har hatt en eventyrlig sesong. Her vinner han Oslo Grand Prix for Frode Hamre. Foto: hesteguiden.com

To hester representerer det norske flagget under VM-løpet på Yonkers Raceway utenfor New York lørdag. Både Cokstile og Stoletheshow har et toppnivå til å kunne hevde seg høyt oppe.

Cokstile som nå er i italiensk eie og trening er likefullt oppdrettet av Per Erik Hagen i Asker utenfor Oslo, mens Stoletheshow oppdrettet av Per Rune Pollestad og Ordin Larsen som kjent trenes og kuskes av Frode Hamre.

De norskfødte hestene er allerede på plass i USA, eller på vei dit. Når linjene skrives er ikke sportrekningen foretatt i oppgjøret som lokker med en million dollar i totalt premiebudsjett, og 500 000 dollar til vinneren. International Trot, eller VM-løpet som det kjennes best ved, går kl. 21.03 norsk tid. 

Følgende ekvipasjer deltar i løpet: 

It’s Academic og Back of the Neck (USA)

Ecurie D. og Tycoon Conway Hall (Danmark)

Lovedbythemasses (Canada)

Etonnant (Frankrike)

Zacon Gio (Italia)

Kennedy (Sverige)

Cokstile og Stoletheshow fra Norge. 

Oppgjøret går over 2011 meter. Man kan følge løpet live på Rikstoto Direkte. Norske Papagayo E., eid av Tom Andersen og Claes Sjölin, og trent av Jan Kristan Waaler tok seg til topps i VM-løpet i 2015. Svenske Ulf Ohlsson kusket.

Habib, matchet og trent av Roger Walmann, vant VM i 1986 med Ulf Thoresen som makker. Habib var eid av Knut Jakobsen fra Skien. I lørdagens oppgjør ser det ut til at Etonnant fra Frankrike vil bli favoritt.