En spennende V75-høst

Skrevet av Norsk Trav,  21.10.2022
Artikkelbilde
Kristian Malmin og hestene fra Ådalen trives godt på den idylliske Biri-banen. Lørdag 26.november avvikler Biri årets siste V75-omgang for deres del. Merk at omgangen er en del av Super Saturday-konseptet med start-tid kl.19.15. (Foto: Hesteguiden.com)

Høsten og tiden frem til nyttår byr opp til topp travsport og mange spennende V75-omganger. Vi oppsummerer her hva man bør merke seg angående V75-omgangene i oktober og november.

Divisjonssystemet ruller på med sine kvalifiseringsløp og denne løpsserien rammer da også inn mange av de kommende V75-omgangene fremover høsten, før det hele kulmineres med kvalitetsfyllte finaler på Bjerke rundt juletider. Regelverk og oppdatert status for de ulike divisjonene finner man her. Merk også at det utover høsten avvikles flere kvalifiseringsløp i divisjonssystemet i forbindelse med V75-midtuke-omgangene på tirsdager.

Høydepunktene og "go-biter" finnes det derfor hver eneste uke fremover og vi lister her opp det som gjerne kan være verdt å merke seg vedrørende de kommende V75-omgangene.

Momarken 22.oktober

  • Denne omgangen står i unghoppenes tegn med finaler i Norsk Oaks 2022 for de 3-årige hoppene for begge raser på programmet, samt at det denne løpsdagen også kjøres Oaks-revansjer for de 4-årige hoppene. Årets "lengste" løp avvikles denne løpsdagen gjennom det tradisjonsrike Høst-maratonet for varmblodshester. 4140 meter er grunndistansen her. Løpsdagen innledes ellers av Norgesmesterskapet for monteryttere.

Sørlandet 29.oktober

  • Dette er årets siste V75-omgang på travbanen i sør og det er en variert meny som tilbys de aktive denne løpsdagen. Godt betalte løp for de 3-årige hestene for begge raser og spesielt Sørlandets 3 Års-Cup for varmblodshester burde lokke flere av de bedre hestene i årgangen. Arnt Paulsens Minneløp for sjiktet under de aller beste kaldblodshestene er en etterhvert veletablert klassiker mens de bedre varmblodshoppene setter hverandre i stevne i Glad Suits Hoppeløp. Gjengangeren her er at vinneren "alltid" kommer fra strek, men samtidig i etterpåklokskapens lys av dette at (for)få strekhester meldes til løpet. Hvem vinner årets utgave og hvem tar sjansen på å prøve seg(fra strek) dette året ?

Bjerke 5.november

  • Axel Jensen-dagen som denne løpsdagen naturlig går under, er en internasjonal V75-omgang der kvalifiseringsløp til det svenske divisjonssystemet preger løpsdagen sammen med hovedløpet Axel Jensens Minneløp og hoppeavdelingen av samme løp. Big Noon-pokalen er løpsbetegnelsen på gulldivisjonsløpet denne lørdagen. Denne løpsdagen konkureres det om veldig fine premiepenger og som vi alle vet så de duger de norske hestene, her er det derfor ingen grunn for å stå med lua i hånda og tvile på om man skal melde. Merk at man gjennom fremskutte plasseringer i divisjonsløpene denne løpsdagen er med og konkurrerer om finaleplasser på Solvalla 26.november. Nytt av året er at det flotte kaldblodsløpet Trygve Diskeruds Minneløp også er innplassert denne løpsdagen. Merk at innmelding for norsktrente hester til denne løpsdagen er søndag 30.oktober og at halvrad tillates til og med lørdag 29.oktober.

Orkla Varig Arena 12.november

  • Den nye flotte travbanen i Midt-Norge er vel verdt et besøk og for mange sør om Dovre er gjerne denne løpsdagen siste naturlige mulighet til å avlegge banen et besøk dette året. Og for de som er på poengjakt for å kvalifisere seg til divisjonsfinalene på Bjerke rundt juletider, burde denne løpsdagen absolutt være aktuell å vurdere. Dette da 5 av de 7 V75-løpene denne løpsdagen er skrevet ut som kvalifiseringsløp i divisjonssystemet.

Jarlsberg 19.november

  • Dette er en sportslig perle av en løpsdag på Jarlsberg. De beste 3 og 4-åringene for begge raser møtes i høstfinaler for de respektive årgangene samt at eliten for kaldblods og varmblodshester møtes i henholdsvis Arnt Haakestads Minneløp og Th.Marthinsens Æresløp. Et viktig kvalifiseringsløp i sølvdivisjonen ventes også å bli et høykvalitativt oppgjør denne løpsdagen Merk at de korrekte premieskalaene i høstfinalene for 3-åringene er som følger: 100.000-50.000-25.000-12.000-8.000-(5.000) kr

Biri 26.november - SUPER SATURDAY

  • Det viktigste å merke seg her er at dette er et kvelds-stevne da denne (løps)dagen er en del av Super Saturday-konseptet med dobbelt sett av V75-omganger denne lørdagen. Solvalla avvikler først en flott V75-omgang på dagtid, mens Biri kommer inn med en forhåpentligvis minst like bra V75-omgang på kveldstid. 1.løp på Biri sendes denne kvelden avgårde kl.19.15. Sjekk løpsdagskalenderen for å finne løpstilbudet denne løpsdagen, merk også at det i den trykte løpsbulletinen ikke angis riktige premieskalaer i de 7 V75-løpene. Man kjører med minimum 60 000 i førstepremie i alle de 7 V75-løpene samt at det også er 8 faste premier i alle løpene denne løpsdagen.