Endringer Varig Orkla Arena lørdag 9. april

Skrevet av DNT/Norsk Trav,  25.03.2022
Artikkelbilde

Søndag 27. mars avvikles historiens første totalisatorkjøring på Varig Orkla Arena. Allerede to uker senere, lørdag 9. april, var den første V75-kjøringen på den nye banen planlagt.

Norsk Rikstoto og DNT/Norsk Trav har nå sammen besluttet endringer for denne løpsdagen.

Endringene går i at løpene ikke vil kjøres som V75 med start 1. løp kl 13.50, men som V65-stevne med start 1. løp kl 18.55. Med mindre justeringer vil de oppsatte proposisjonene beholdes, men premienivået i de syv opprinnelige V75-løpene vil senkes. Det vil heller ikke ytes transporttilskudd til løpsdagen. Dog vil løpene beholde sin status som divisjonskvalifiseringer, og deltakende hester vil ha muligheter til å samle poeng i kampen om plassene i finaleløpene som avvikles på Jarlsberg i juli.

Utfordrende logistikk

Bakgrunnen for beslutningen er sammensatt. V75 er Norsk Rikstotos hovedprodukt, og pr nå er det enkelte elementer på Varig Orkla Arena som mangler for at det skal holde ønskelig nivå for et V75-arrangement.

Med forbehold om noen endringer vil løpsproposisjonene bli som oppsatt, men premienivået senkes. Se løpsdagskalenderen for nye premienivåer.

- V75 skal være en møteplass hvor de beste hestene skal ha mulighet for å delta. Med de begrensningene som nå foreligger på Varig Orkla Arena er det ikke ønskelig med et stort antall tilreisende. Bokskapasiteten i stallområdet er begrenset, og mottaksapparatet for langveisfarende gjester er ennå ikke på det nivået som er ønskelig. Ved å ta bort reisetilskuddet og senke premienivået vil dette begrense antall tilreisende denne gangen, sier Tron Gravdal, konstituert daglig leder og sportssjef i Norsk Trav.

- Når Varig Orkla Arena er ferdig utbygd vil det være et flott anlegg for de aktive, og da skal det selvsagt legges til rette for at så mange som mulig skal få oppleve den nye arenaen. Foreløpig er det viktigst å produsere løpstilbud for de lokale hestene som ikke har hatt noe tilbud siden midten av februar.

- Samtidig har mange av de lokale trenerne alt siktet mot løpene denne gangen, og derfor opprettholdes de opprinnelige løpsproposisjonene så nært som mulig. Løpene beholder også sin status som kvalifiseringer til divisjonsfinalene på Jarlsberg i juli.

Endringer i spillproduktet

Med bortfall av V75-omgangen på Varig Orkla Arena vil Norsk Rikstoto erstatte dette ved å tilby spill til den svenske V75-omgangen på Jägersro.

- Ved denne endringen vil vi opprettholde et attraktivt spilltilbud, og samtidig ivareta inntjeningen for norsk hestesport, sier Øivind W. Johannessen.

Det ble vurdert å flytte V75-omgangen til en annen norsk bane, men dette vil medført behov for endringer for de aktive i flere regioner, samt tappet andre viktige spillprodukt for startende hester.

Norsk Rikstoto har besluttet at de totale premieoverføringene ikke vil reduseres som følge av denne endringen.

- De midlene som spares ved at premiene reduseres denne gangen vil benyttes på andre løp på Varig Orkla Arena, og fordeles på de kommende V75-dagene på banen, sier Tron Gravdal.

Som en følge av endringene på Varig Orkla Arena vil avviklingstidspunkt for løpene som var planlagt på Harstad Travpark lørdag kveld flyttes til formiddag samme dag.

Praktanlegg

Offisiell åpning av Varig Orkla Arena er planlagt i forbindelse med den neste V75-dagen, som avholdes den siste helgen i juni.

- Det er over 30 år siden forrige gang det ble åpnet en ny travbane i Norge. Så dette er noe hele norsk travsport kan se fram mot. Det blir et praktanlegg med flotte og moderne fasiliteter som vi gleder oss til at står helt ferdig, avslutter Johannessen og Gravdal.