Webinar: Føll og føllsykdommer

Skrevet av Marius Lundstein,  05.05.2022
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Caroline Sorknes Haadem og Siv Hanche-Olsen holder webinaret «Føll og føllsykdommer» onsdag 11. mai kl. 18.00 – 20.00. 

Årets avlssesong er i gang og flere føll har allerede sett dagens lys. DNT vil i løpet av mai holde spennende webinarer om avl og oppdrett av travhester. Webinarene gir kompetanse og kunnskap innen ulike områder som er relevant for avl av travhest, og er for både deg som er nysgjerrig på avl og for deg som allerede er etablert oppdretter.

Webinar: Føll og føllsykdommer 

Velkommen til webinaret «Føll og føllsykdommer» med foredragsholder Caroline Sorknes Haadem og Siv Hanche-Olsen, onsdag 11. mai kl. 18.00 – 20.00.

Caroline Sorknes Haadem er universitetslektor på veterinærhøgskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Haadem er utdannet veterinær ved University of Veterinary Science i Budapest, og hun har også tatt europeisk spesialistgrad (Diplomate) i reproduksjon med hovedfokus på hest. Gjennom sin karriere har hun opparbeidet seg bred erfaring innen veterinærmedisin knyttet til hest.

Siv Hanche-Olsen er utdannet veterinær fra Hannover i 1989 og har jobbet med hest siden 1990. Hanche-Olsen har jobbet på hesteklinikk i Tyskland, SLU i Uppsala, ved Bjerke Dyrehospital og siden 1999 på Veterinærhøgskolen / NMBU. Videre har hun tatt europeisk spesialistgrad (Diplomate) i indremedisin på hest og doktorgrad på acquired equine polyneuropathy. Føll- og føllsykdommer har vært et viktig interesseområde i hele hennes yrkeskarriere, og hun har stor erfaring med behandling av syke føll.

I webinaret vil de to foredragsholderne gi deg nyttig kunnskap om selve føllingsprosessen, og hvilke utfordringer som kan oppstå under og etter følling. Webinaret passer for deg som er nysgjerrig på avl av travhest, men også for deg som allerede er oppdretter/hesteeier og ønsker mer kunnskap om utfordringer som kan oppstå under følling.

Påmelding
Webinaret avholdes i Microsoft Teams onsdag 11. mai kl. 18.00-20.00. Påmeldingsfristen var 10. mai.