Meeting 1: Viktige kval neste uke

Skrevet av Norsk Trav,  25.05.2022
Artikkelbilde
M.S. Star Trotter har sanket flest poeng i Bronsedivisjonen. Foto: hesteguiden.com

Det er kun seks uker igjen til finalene av Meeting 1 i divisjonssystemet kjøres på Jarlsberg. Neste onsdag kjøres tre viktige kvalifiseringer på Bjerke, mens Bergen er arena for tre kval lørdag.  

Merk at innmeldingen til løpene onsdag 1. juni er fredag 27. mai kl 08.30 og at "Meldt er meldt"-prinsippet gjelder for alle løp denne løpsdagen.

De nest siste kvalifiseringene i hhv Grunndivisjonen, Bronsedivisjonen og Sølvdivisjonen kjøres denne dagen. 

I Grunndivisjonen har 53 hester startet i meetinget så langt. Mc Burney innehar åttendeplassen, og ser ganske sikker ut med tanke på plass i finalen med sine 20 poeng. 

I Bronsedivisjonen har 40 hester prøvd lykken i meetinget så langt. M.S. Star Trotter har startet fire ganger og sanket 44 poeng. De sju første på listen skal være sikret plass, og får med seg de to siste kval-vinnerne, mens det blir kamp om de siste tre plassene.

I Sølvdivisjonen er det kun kjørt fire kvalifiseringer. De fire kvalvinnerne er i praksis alle klare, og mye skal gå imot femte- og sjettehestene på listen (Alpha Scarlet R.R. og Sofies Case) om ikke de også blir å finne i finalen. 

I Bergen neste lørdag kjøres ytterligere tre kvalifiseringer. 

I Hoppedivisjonen gjenstår det tre kval-løp. Alle kvalvinnere vil i praksis ha finaleplass. Det ligger an til en jevn kamp om de fire siste plassene i denne klassen. I skrivende stund står seks hester med 12 poeng. 

I Grunncupen er også poengene godt spredt. Her er det gode muligheter til å klatre på listene for de som tar turen til Bergen for den nest siste kvalifiseringen. 

I Hoppecupen er det 15 finaleplasser. Selv om 15.-plassen innehas på 9 poeng er det ikke utenkelig at man må opp på 18-20 poeng for å sikre en finalebillett.