Rikstoto hjelper ponni-Norge

Skrevet av Norsk Rikstoto,  13.06.2022
Artikkelbilde
Bilde: Ilona Rekila fra Finland vært svært fornøyd med å vinne en sulky i førstepremie.

Ponnihjelpen.no er Norsk Rikstotos bidrag til at norsk ponnitrav og ponnigalopp kan være en attraktiv sport for unge i Norge. 

Hvert år går millioner av kroner fra Norsk Rikstoto tilbake til hestesport, hesteavl og hestehold i Norge. Ponnimiljøet er en viktig del av hestesport, og nå gjør Norsk Rikstoto det enklere for ponnitrav- og ponnigalopp å få utstyr og premier til løp.

Ponnihjelpen er Norsk Rikstotos bidrag til at norsk ponnitrav og ponnigalopp kan være en attraktiv sport for unge i Norge. Ponnitrav og ponnigalopp er en viktig rekrutteringsarena for hestesporten, samtidig som det gir glede, mestringsfølelse og engasjement for alle som deltar.

Gjennom Ponnihjelpen.no kan alle som arrangerer ponniløp, enten det foregår i trav eller galopp, søke om premier eller utstyr som trengs.

- Vi i Rikstoto har lenge bidratt med sponsing til ulike ponniløp, men vi har ikke hatt noe system eller struktur for det. Det gjør at noen har fått mye, andre ikke har fått noe særlig. Ved å sette sponsingen i et system gjennom Ponnihjelpen, håper vi at vi skal kunne glede enda flere i ponnimiljøet – og gjøre det enkelt å ta kontakt med oss, sier Lise Mette Kjellberg, kommunikasjons- og omdømmeansvarlig i Norsk Rikstoto.

Mange av kuskene og jockeyene som deltar i de store løpene, startet sin karriere med ponni.

- Travsporten er avhengig av å rekruttere barn og ungdom, det er de som er framtiden. De unge kuskene som ligger på toppen i stortravet i dag, kommer mange fra ponnitravet. De har en helt spesiell erfaring med seg fra sin tid med ponnikjøring, sier Tove Onshuus, i Det Norske Travselskap, som er ansvarlig for rekrutteringen og prosjekt aktivitetstall.

- Det er viktig at Norsk Rikstoto støtter bredden i norsk hestesport. De dyktige unge kuskene og rytterne trenger gode opplevelser og bli heiet på for å velge travsporten i fremtiden. Det vil vi i Rikstoto bidra til, sier Kjellberg.