Åpning av Varig Orkla Arena

Skrevet av Marius Lundstein,  23.06.2022
Artikkelbilde
Foto: Varig Orkla Arena

Denne helgen er det duket for trønderfest i Orkland kommune når travsportens nye vugge i Trøndelag – Varig Orkla Arena – åpner!

Fredag er det åpning av Varig Orkla Arena, som er travsportens nye hovedarena i Trøndelag. Banen har tilholdssted i Orkland kommune. Kommunen ligger sør-vest i Trøndelag, sør for Trondheimsfjorden, og med et innbyggertall på om lag 18 500 er kommunen den femte største i fylket. Den nye travbanen blir Norges første nye totalisatorbane på 27 år, og er bygget etter alle moderne standarder. Banen er 1100 meter lang og har et oppløp som er 243 meter langt. Verdt å nevne er det også at gjestestallene befinner seg i tribunebygget, der publikum gis utsikt til påselingsboksene fra flere kanter i restauranten. Dette er samme løsning som Åby Travbane i Sverige har, og løsningen gir publikum et nært og godt innblikk til hesten og sporten «bak kulissene»

Varig Orkla Arena har kjørt totalisatorløp siden mars, men i morgen starter den offisielle åpningen som vil foregå både fredag og lørdag. Trønderne inviterer da til første Midtsommertrav på den nye arenaen med blant annet Norgesmesterskap for travtrenere fredag og V75 med flere sportslige godbiter lørdag!

Alt om travsportens nye hovedarena i Trøndelag får du på www.varigorklaarena.no