Oppdretterseminar 2022

Skrevet av Laila Stolpnes,  31.01.2022
Artikkelbilde
Illustrasjon, foto: Målfrid Vatne

Endelig kan det gjennomføres et oppdretterseminar med fysisk oppmøte - Oslo 18.-20.februar. 

Vi gleder oss til å ta imot dere på Thon Hotell Linne 18. – 20. februar til interessante foredrag om avl og innavl samt hva som er suksessfaktorene til noen av de som har lykkes best. Her er en liten forsmak på hva dere kan forvente, fullstendig program kommer snart.

Menhammars stutteri har hatt stor suksess med sin avlsvirksomhet gjennom mange tiår. Til seminaret kommer deres stutterisjef Johan Hellander for å dele av sin kunnskap om stammer, valg av hingster, innavl og hva som er bakgrunnen for suksessen.

Vi får også å høre Jan-Olov Persson og Fredrik «Frasse» Franssons tanker rundt hvordan man velger hingst til sine hopper, hva ser en etter i en unghest; prestasjoner, eksteriør, stamme, hvilke tanker har de om innavl i kaldblodstraveren. Professor ved NMBU Gunnar Klemetsdal vil gi oss innblikk i innavlsproblematikken fra et faglig ståsted.

Svensk travsports avlssjef Christina Olsson, Sleipners Marita Arvidsson, DNT`s Ingolf Herbjørnrød vil snakke om det svensk norske samarbeidet, hva man har av avlsfremmede tiltak og innavlsdempende tiltak samt hvordan de ser for seg samarbeidet videre.