Løpsbulletinen for mars og april er her

Skrevet av Norsk Trav,  02.02.2022
Artikkelbilde
Vi lar 2018-utgavens oppløp av Klosterskogen Grand Prix få pryde forsiden denne gang. Dette er travsport som vi liker å se den - gode hester som kjemper til målstreken med et entusiastisk publikum på plass. Måtte 2022 gi oss dette ! (Foto:Hesteguiden.com)

I skrivende stund er vi fortsatt inne i en kald og vinterlig periode, men tiden går fort og straks er våren her. I den forbindelse publiserer og trykker vi nå løpsbulletinen for mars og april.

(Løpsdagskalenderen vil for mars-løpene være oppdatert senest mandag 14.februar)

Det er lov å ha trua nå !

Mens vi legger siste hånd på løpsbulletinen for mars og april er den norske regjeringen ute og fjerner de fleste av de gjenværende korona-restriksjonene. Det passer bra! For når vi bikker inn i mars kommer de fine storløpsdagene i tur og orden. Da er det lov å ha trua på at vi kan få til riktig fine sportslige løpsdager – dager som også kan trekke publikum tilbake til travbanene!

Vinterserien V75 har vært en aldri så liten suksess. Det har vært bra med innmeldinger i de fleste kvalifiseringsløpene. Det bør kunne bety at kampen om plassene i finalefeltene på Bjerke lørdag 5. mars blir hard.

Kun 14 dager senere er det klart for årets utgave av Unionskampen. I to år på rad har Momarken måttet innse at det ikke har blitt noe av deres viktigste løpsdag for året. Nå planlegges det for publikumsfest i Indre Østfold. Husk å melde hesten din til denne dagen, og kjemp om finaleplasser i STL på selveste Elitloppshelga!

To nye uker, og det er klart for kaldblodsfest på Bjerke når de tradisjonsrike løpene Jacob Meyers Pokalløp og Kongepokalen står på programmet.

Ytterligere to uker, og det er klart for Påsketrav på Klosterskogen. På forsiden av denne løpsbulletinen ser man bilde fra oppløpskampen i 2018 da overraskelsen Pingus Vang tar seg forbi hjemmehåpet I Love Paris. Også i Skien har koronapandemien stukket kjepper i hjula for de to siste årenes påsketrav. Nå må det være lov til å håpe på at det er mulig å få til tradisjonsrik travfest på Klosterskogen i påsken igjen.

Og på april måneds siste dag byr også Forus inn til ekstra krydret V75-dag når flere av deres mest tradisjonsrike løp står på programmet. Alle disse løpsdagene går med gode premier, og det bør absolutt være muligheter for en lønnsom vår for de som har hestene i orden.

Takk til Leangen - velkommen til Varig Orkla Arena. Tirsdag 15 februar avrundes en drøyt 90-år lang historie på Leangen Travbane når det avvikles V75-midtuke omgang på banen. Mange og store travsportsøyeblikk er servert i trøndersk travsports storstue. Nå gleder travelskere i Midt-Norge og resten av landet seg til fortsettelsen på Varig Orkla Arena.Travsporten har alltid stått sterkt i Orkdal’n, og entusiasmen rundt den nye 1100-meters banen er stor. Etter snaue seks ukers kjørefri er det klart for første løpsdag søndag 20.mars. Frem til midtsommertravet må man klare seg uten det store bygget som skal huse både oppstallingsplasser og publikumsfasiliteter, men med noe provisoriske løsninger skal man altså være i gang i siste halvdel av mars.

Første V75-dag på Varig Orkla Arena er den 9. april. Vi takker trofaste Leangen for mange gleder gjennom 90-år, og gleder oss stort til at Varig Orkla Arena slår opp portene.

 Mønstringsløp og unghestserier.Torsdag 24. februar blir regelverket for mønstringsløp vedtatt. Det ligger et forslag om at deler av midlene som er avsatt til mønstringsløp skal overføres til premiematrisen, og øremerkes løp for norskfødte unghester. Endelig beslutning for premienivå og antall løp i DNTs Unghestserie blir fattet etter dette vedtaket. Følg med www.travsport.no for endelig liste over Unghestserien og andre unghestløp.

 Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for mars og april