Løpsbulletinen januar - februar 2023

Skrevet av Norsk Trav,  05.12.2022
Artikkelbilde
S.J.'s Tribute ble vinneren av Johan Widdings Minneløp 2022. Det ærverdige 4 åringsløpet er et av de større løpene i storløpskalenderen vinterstid. Også i 2023 ventes løpet å samle bred deltagelse med Derby-kandidater. (Foto: Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for januar og februar 2023 er nå ferdigstilt, sendt i trykken og er i løpet av uke 49 på vei ut til abonnenter og baner. Nettversjonen kan du allerede nå laste ned på www.travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for januar og februar 2023

De store linjene i den første løpsbulletinen for 2023 er at man håper at Vinterserien i V75 vil fange interesse og gjennom sine kvalifiseringsløp over mesteparten av landet, kulminere i flotte og bra betalte finaler på Bjerke lørdag 4.mars.

De lokale vinterseriene vil ikke i januar og februar 2023 være like "proposisjonsmessig dominante" som i fjor, men det vil fortsatt bli lokale vinterserier og tilhørende finaler hvor Bergen er først ute og avvikler sine finaler allerede søndag 5.mars. Harstad har sin "finale-dag" lørdag 18.mars mens Forus og Varig Orkla Arena avslutter sine vinterserier den første uken i april.

For Østlandet sin del er strukturen i utskrivningen for det meste bygget opp slik at det som ellers også -  er viktig med god og best oppslutning om V75-omgangene lørdager og tirsdager samt V86-omgangen 8.februar. Det er også her man finner de best betalte løpene og hvor proposisjonene i liten grad er regulert. Lunsj-omgangene er naturlig nok mindre premiert og vil i større grad være forbeholdt de mindre formsterke hestene. En konstant faktor som er verdt å merke seg og som er lite påvirket av årstid, geografi, raser og klasser - er at 2/3 av alle hester i en gitt klasse, til enhver tid har 700 startpoeng eller mindre. 

Bortimot alle løpsdager i perioden er svært viktige i den forstand at de er såkalte "eksport-produkter" hvor det er internasjonalt spill til disse løpsdagene og vi håper  derfor at løpstilbudet i perioden totalt sett er av tilstrekkelig  interesse slik at oppslutningen om flest mulig løpsdager blir best mulig. Gjennom vinteren vil det nok også dukke opp mange løp der muligheten for å "hoppe på"/etteranmelde til løp som gjerne ble annerledes eller "billigere" enn man først trodde. Fleksbilitet kan i så måte være et nøkkelord for noen innbringende vintermåneder.

Vi håper gjennom vinteren på et godt samarbeid med såvel som "Kong Vinter" så vel som sportens hardføre aktive som stiller opp i disse viktige månedene.