Ang. Propulsion til avlstjeneste i Finland

Skrevet av Avdeling for avl og hestevelferd,  21.12.2022
Artikkelbilde
Propulsion Foto: Hesteguiden

Informasjon om gjeldende bestemmelser

Det Norske Travselskap, avdeling for avl og hestevelferd, har mottatt noen henvendelser i forbindelse med at Propulsion i 2023 skal stå til avlstjeneste i Finland.

Hingsten er etter DNTs Avls- og registreringsreglement § 2-5, § 4-4, og avlsplan for varmblod, pkt.6, ikke godkjent for avl i Norge;

«Hingst som har blitt tilført forbudte stoffer eller utsatt for forbudte metoder som har medført, eller ville medført, livstids startforbud i henhold til DNTs Forbuds- og karenstidsbestemmelser, jfr. DNTs Antidopingsreglements § 4, skal ikke benyttes til avl i Norge.»

Ingen avkom etter Propulsion født etter 01.01.23, under norskregistrerte hopper, vil kunne registreres som traver i Norge.

Dersom noen ønsker å kjøpe utenlandsk hoppe drektig med Propulsion eller hoppe med føll ved foten, kan føll som importeres med mor innen 31.12. i fødselsåret registreres i DNT, men uten de rettigheter som en norskfødt hest får, slik som oppdretterbonus og startberettigelse i termininnskuddsløp.

DNTs bestemmelser på området er tilsvarende bestemmelsene i Sverige og Danmark, der hingsten også har en livstidsutelukkelse grunnet nervesnitting.