33 år i DNT

Skrevet av Det Norske Travselskap,  15.12.2022
Artikkelbilde
Foto: Hesteguiden.com

Knut Olav Dahl går av med pensjon etter å ha jobbet 33 år i Det Norske Travselskap (DNT).

Knut Olav Dahl fyller i dag 70 år. Samme dag går han av med pensjon etter å ha jobbet 33 år i DNT. Dahl begynte sin karriere i travsporten i 1989, først som regnskapskonsulent før han deretter rykket opp til økonomisjef. Etter dette har Dahl hatt flere stillinger i travselskapet, og mest av alt har han vært tilknyttet organisasjons- og rekrutteringsarbeidet i DNT. De siste årene har han arbeidet som teamleder for organisasjon og rekruttering.

- Jeg er født og oppvokst med hester på gården Myrvang i Nes Kommune og her bor jeg også i dag. Hesten har alltid vært min lidenskap, og ved siden av jobben i DNT har jeg hatt både løpshester og avlshopper. Det har jeg fortsatt og den ene hoppen min er drektig. Jeg gleder meg til å få et nytt føll til våren, forteller Knut Olav.

Dahl har hatt ansvar for flere store rekrutteringsprosjekter for DNT, og de siste årene har mange blitt kjent med Knut Olav via suksessprosjektet Til Start.
- Til Start har vært det største rekrutteringsprosjektet jeg har jobbet med. Siden vi startet opp har nærmere 3000 hester gått igjennom Til Start-programmet. Det har vært givende for meg å få jobbe med dette samme med Gunnar Gjerstad (tidligere hovedinstruktør på travtrenerutdanningen ved Norsk Hestesenter) og alle andre engasjerte personer i travforbund og travlag.

- Når det gjelder rekruttering vil jeg også nevne på både Dyrsku´n og «Hest-arrangementene». Jeg husker blant annet da vi deltok på «Hest 2002» på Hellerudsletta. Den gangen skulle vi kåre Norges raskeste kaldblods- og varmblodshest ved at de skulle kjøre på en 500 meter lang rettstrekke. Det skapte stort engasjement blant publikum, og jeg tror det var nærmere 17 000 mennesker der. Også Dyrsku´n har vært en flott arena å vise frem hesten på, der spesielt Eldingparaden var en fremvisning som tiltrakk seg mange interessenter.

Etter 33 innholdsrike år i DNT er Dahl nå klar for å bli pensjonist.
- Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag. Det som har betydd aller mest for meg i jobben er møte med alle menneskene som engasjerer seg for hesten og travsporten. Det har vært en fantastisk reise og takket være travsporten har jeg venner i hele Norge – fra nord til sør. Travsporten er en stor familie, og det er viktig å ta med seg videre.

Det Norske Travselskap ønsker Knut Olav til lykke med 70 års jubileet og takker han for hans mangeårige innsats for travsporten i Norge!