Løpsbulletinen for mai og juni er klar

Skrevet av Norsk Trav,  05.04.2022
Artikkelbilde
Dette ikoniske bildet er lett å like - den elegante ekvipasjen B.B.S Sugarlight med sin trofaste følgesvenn Peter Untersteiner foreviget runden igjen til mål i 2015-utgaven av Oslo Grand Prix. Foto(Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for mai og juni er nå ferdigstilt og sendt til trykk. Målsetningen har som alltid vært å skape et best mulig løpstilbud for både topp og bredde.

Løpsdagskalenderen for løpsdagene i mai og juni vil være oppdatert før påske.

Nå kommer storløpsdagene...

Lørdag 19. mars var det endelig klart for Unionskamp på Momarken – det første siden 2019. For både i 2020 og 2021 måtte Momarken kaste kortene rett i forkant av sitt største arrangement for året. I 2020 var hele Norge nedstengt fra midten av mars. I 2021 var det lokale restriksjoner som stoppet løpene på Momarken. Derfor var det ekstra hyggelig at man nå igjen kunne se et solid norsk-svensk preg på hele arrangementet. Det ble et svært hyggelig arrangement i vårsola i Indre Østfold, og blant mange glade mennesker på banen fant vi også Landbruks- og matminister Sandra Borch. Sportslig var det vel kanskje Odd Herakles som imponerte mest. I Østfoldpokalen viste han seg fortsatt som kaldblodskongen. Steinlagers Æresløp ble en jevn affære hvor Värmlandshesten Beartime spurtet inn til knepen seier.

Unionskampen markerte oppstarten på storløpssesongen. Den første lørdagen i april ble sesongen fulgt opp med Jacob Meyers Pokalløp og Kongepokalen på Bjerke. Øystein Tjomslands hadde favorittene i begge løpene ved de to Tangen-hestene, Tangen Bork og Tangen Minto. Denne gangen var det imidlertid andre Tjomsland-hester som var best. Både Grisle Odin G.L. (Meyer’n) og Holter Odin (Kongepokalen) vant sine løp etter utvendig reise.

Nå kommer  også storløpsdagene som perler på snor utover våren og sommeren. Lørdag 14. mai er det første store slaget for de norskfødte varmblods 3-åringene da Hans Petter Tholfsens Minneløp står på programmet. Den siste helgen i mai vendes blikkene østover mot Solvalla – hvor det endelig er klart for Elitloppsfest igjen etter to år med begrensninger på det populære arrangementet.

Den andre helgen i juni er det så klart for Nettavisen Oslo Grand Prix. I motsetning til slik situasjonen har vært for Unionskampen og Påsketravet så har OGP kunnet gjennomføres de to siste årene, men her har innreiserestriksjoner vært med og begrenset mulighetene for å lage en internasjonal travfest. Nå planlegges det igjen for et Oslo Grand Prix slik vi kjenner det. Det skal i år kjøres om en førstepremie på kr 1.200.000 i hovedløpet, og premienivået i rammeløpene er også oppe på et bra nivå igjen. Nytt av året er Trond Anderssens Minneløp som vil kjøres for elitehoppene, og gå med en førstepremie på kr 300.000. Vi krysser fingrene for at OGP i år igjen kan bli et skikkelig publik-umsstevne.

To uker etter OGP er det så klart for den offisielle åpningen av Varig Orkla Arena. Man er i gang med å kjøre løp på banen, men det er en god del som står igjen før anlegget er ferdig. Dog er det all mulig grunn til å glede seg til den store åpningen. Mange flotte løp vil kjøres under åpningshelgen, og midt-norsk travsport får et topp moderne anlegg og utøve sin sport på.

Under koronapandemien har også propangandatravene glimret med sitt fravær. I denne løpsbulletinen finner du innbydelsen til tre av årets propagandatrav. Tradisjonen tro er det Magnor som er først ute med sin løpsdag søndag 1. mai. Deretter følger Kala opp med sin løpsdag onsdag 25. mai, mens Kongsvinger skal ha sin kjøring onsdag 22. juni. Haugaland er den fjerde arrangøren av propagandatrav. Deres løpsdag er terminfestet i august.

Også sportens rekrutterende aktivitet har lidd under koronapandemien. Derfor er det veldig hyggelig å få rapporter om god oppslutning rundt «Til start»-samlinger og rutineløp rundt om i landet. Og fra side 48 og utover i denne løpsbulletinen ser man at travlagene også er fullt i gang igjen med å organisere lokalkjøringer. Håpet er at mange støtter opp om lokalkjøringene, og bruker de som de fine arenaene de er for å gi ferske hester og kusker god rutine.

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

tron gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for mai og juni