Ledig stilling: Avlsressurs

Skrevet av Avdeling for avl og hestevelferd,  28.03.2022
Artikkelbilde
DNT har ledig en 50 % stilling som avlsressurs. Foto: Eirik Stenhaug

Vil du være med å utvikle Det Norske Travselskap (DNT) som avlsorganisasjon? DNT søker etter en avlsressurs i 50% stilling. 

DNT søker etter en avlsressurs i 50% stilling, som skal bidra til utvikling av avlen for norsk travsport. Som avlsorganisasjon er det viktig for DNT å fremme arbeidet for et godt og levedyktig oppdrett med mål om avl av  sunne og konkurransedyktige travhester på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Hestesporten er en aktiv bidragsyter i samfunnet. Totalt sett sysselsetter hestesporten ca. 16 500 mennesker og bidrar til en verdiskapning i samfunnet på om lag 8 milliarder kroner årlig. Hesten har og vil alltid ha en viktig rolle i samfunnet. Den bidrar på områder som sport & idrett, helse, relasjonsbygging, utdanning, distriktspolitikk og opprettholdelse av kulturarven. En av grenene i hestesporten er travsport.

DNT ble stiftet i 1875, og er Norges eldste organiserte sportsgren. DNT`s organisasjon består av 11 travforbund og 160 travlag fordelt rundt i hele Norge, med om lag 10 000 medlemmer. Sentraladministrasjonen organiserer virksomheten innen sporten etter retningslinjer gitt av det politisk valgte styret. Nå har vi ledig en 50 % stilling som avlsressurs, og kanskje er det nettopp deg vi er på utkikk etter? 

Avlsressurs i 50 % stilling
DNT søker etter en avlsressurs i 50% stilling, som skal bidra til utvikling av avlen for norsk travsport.
Som avlsorganisasjon er det viktig for DNT å fremme arbeidet for et godt og levedyktig oppdrett med mål om avl av sunne og konkurransedyktige travhester på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Oppgaver og ansvar som vil bli tillagt stillingen:

  • Deltakelse, herunder sekretæroppgaver, i komitéer med fokus på avl og oppdrett både nasjonalt og internasjonalt
  • Sikre DNTs innflytelse og medvirkning på utviklingen av avlsarbeidet i Norden
    og Europa
  • Utvikling og oppfølging av DNTs regelverk på området
  • Kontakt med overordnede myndigheter og Norsk Hestesenter, herunder oppfølging av prosesser m.m.
  • Kontakt og oppfølging av oppdrettermiljøet
  • Tilrettelegging og utvikling som gagner oppdrettet, herunder auksjoner
  • Medvirkning til annet avlsrelatert arbeid

Hvem er du?
Vi ser for oss at du er en positiv, strukturert og fleksibel person, med gode samarbeidsevner. Vi ønsker deg som har et stort engasjement for travsporten, og som liker en arbeidshverdag med høyt tempo.

Du må ha god kjennskap til norsk travsport, erfaring med avlsarbeid, samt administrativ kompetanse. Du kan ikke ha betydelige økonomiske interesser i travhester, eller drive utstrakt avlsrelatert virksomhet, som kan være egnet til å skape habilitetsmessige utfordringer i ditt arbeid for DNT.

Hva kan du forvente av oss?
DNT holder til i hyggelige lokaler på Hestesportens Hus, Bjerke Travbane, i Oslo. Her kan vi tilby deg en utfordrende og spennende stilling i sentraladministrasjonen der du får være med å utgjøre en forskjell for norsk travsport. Hos oss vil du møte et hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø i en sportsorganisasjon med mangfoldige muligheter. Arbeidstiden er underlagt fleksitidordning, og vi kan tilby gode pensjons- og forsikringsordninger samt lunsjordning. Lønn etter avtale.

Stillings- og søknadsinformasjon:
Søknad sendes etter følgende mal: motivasjon, utdanning/relevant erfaring (utdypning av CV/vitnemål) og personlige egenskaper. Vedlagt til søknaden følger CV m/referanser og eventuelt vitnemål.

Søknadsfrist: 18.04.2022. Tiltredelse etter avtale.

For nærmere informasjon om stillingen, ta kontakt med sjefsveterinær Anne Wangen på telefon 905 57 115. Søknad sendes til sjefsveterinær Anne Wangen på anne.wangen@travsport.no

Last ned stillingsutlysningen her