Har nesten sett alle

Skrevet av Even Elvenes,  09.09.2021
Artikkelbilde
Travtrener Stian Eilefsen. Foto: Hesteguiden.com

- Hvor mange mil jeg har sittet i bil, det vet jeg ikke. Men vi har vel nesten sett alle sammen live i sommer og høst, innleder travtrener Stian Eilefsen og tenker på åringene som auksjoneres bort akkurat nå.

Mannen fra Skiptvet i Østfold, eller Viken om man skal være pirkete korrekt, innrømmer at kvaliteten på årets salgsobjekter er et skritt opp kontra tidligere.
- De presenteres bedre, og jeg synes stammene er mer spennende. Ikke minst finnes langt flere topphingster representert i år, påpeker han.

Har kjøpere
- Denne uka er det godt å ha noe annet å tenke på. For det første har jeg kjøpere som er interessert, og at det blir handel er helt sikkert. Men hvor mange som blir med hjem er vanskelig å spå, fortsetter Stian.
- Med all jobb rundt auksjonen har jeg også sluppet for mye virak i forbindelse med søndagens start i Kriteriet.
Stian Eilefsen har kvalifisert I.D. Exceptional og er favoritt i fagpressen.

Tar turen til Oslo
- Hvor mange ganger daglig sjekker du listen over åringene som nå ligger ute for bud?
- Minst hvert kvarter. Det føles som 150 ganger om dagen. Jeg reiser inn til Oslo fredag på dagen og skal sitte sammen med kollega Anders Lundstrøm Wolden for å følge nøye med. Fredagens auksjon er en festdag for mange med meg, avslutter Stian Eilefsen.

Klasseløpsauksjonen oppdateres jevnlig i treminutters intervaller fram til fredag kveld kl. 18:00. Deretter avsluttes det hele ved en direktesendt auksjonsfinale.

Følg sendingen
Det går å følge nevnte auksjonsfinalen live. Kurt Hella og Hans Kristian Skubberud inviterer til en snerten sending via DNT’s plattformer. De vil sammen med panelet Ola Slåtsveen, Karoline Krogh Hansen, Charlotte Svendsen og Jørn Morten Kvikstad følge auksjonen til siste minutt. Man får sendingen via DNT-TVYouTube eller Facebook.

Mye å kjempe om
De sportslige mulighetene i norsk travsport er gode, og for de som vurderer å kjøpe hest under den pågående Klasseløpsauksjon vil vi minne om følgende: 

  • Som eier av norskfødt unghest har du mulighet til å delta i klasseløpene, Norsk Travderby og Norsk Travkriterium.
  • Unghestløpene er mange og godt premierte. DNTs unghestserie er et bredt og godt tilbud til begge raser med forhøyede premier.
  • Det er spennende bonusløp for hester som har opprettholdt sin innmeldingsberettigelse i minimum ett av klasseløpene: Hans Petter Tholfsens Minneløp, DNTs Høstfinale for både tre- og fireårige hester, DNTs Hoppechampionat og DNTs 5-åringsløp. 
  • Husk at varmblodshester som er kjøpt på auksjonen automatisk har betalt første innskudd i Auksjonsløpet med total premieramme på 400.000 kroner i hovedløpet. Trøsteløp kjøres om nok anmeldte.
  • Både Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen er forbeholdt norskfødte hester.
  • Kaldblodshester har dobbel sjanse til å være med i klassiske oppgjør da de også har muligheten til å delta i den svenske Kallblodsklassikern (kriterium og derby).

Kontaktinformasjon 
Har du spørsmål om auksjonen er du velkommen til å ta kontakt med Det Norske Travselskap eller ASVTs Trottex AB. 

Kontakt: Laila Stolpnes v/Det Norske Travselskap
Epost: laila.stolpnes@travsport.no
Telefon: 950 77 061

Kontakt: ASVTs Trottex AB
Epost: trottex@asvt.se
Telefonnummer: +46 072 557 14 83

Alt om Klasseløpsauksjonen får du på www.auksjonshester.no. Gå direkte til den pågående budgivningen ved å klikke her