Gode grunner for et auksjonskjøp

Skrevet av Marius Lundstein,  06.09.2021
Artikkelbilde
Dronning Af Sola vant Norsk travderby for kaldblodshopper i 2020, og er et glimrende eksempel på et av mange, gode auksjonskjøp. Foto: Hesteguiden.com

Godt over 100 norskfødte ett-åringer finnes i katalogen til årets Klasseløpsauksjon. Norskfødte hester leverer på øverste nivå. Mange av disse er omsatt på Klasseløpsauksjonen.

Tirsdag starter Klasseløpsauksjonen, som også i år avholdes som en nettauksjon i samarbeid med ASVTs Trottex AB. Alt om auksjonen får du på www.auksjonshester.no.

En rekke av Norges aller beste travhester de siste 20 årene er solgt på DNTs Klasseløpsauksjon. Vi har nevnt mange av disse hestene før, men det skader ikke å repetere noen av navnene. Vi snakker blant annet om hester som Jetstile, Tekno Odin, Cokstile, I Love Paris og Hickothepooh.

Det er omsatt topphester i alle prisklasser. Eksempelvis gikk Brenne Rødi for en sum like over minstebud i 2012, mens Viking Frecel var en «auksjonsdyring» i 2009. Begge disse hestene tjente over 2,6 millioner kroner i sin løpskarriere.

De sportslige mulighetene i norsk travsport er mange, og for deg som vurderer å kjøpe hest under årets Klasseløpsauksjon vil vi minne om følgende: 

  • Som eier av norskfødt unghest har du mulighet til å delta i klasseløpene, Norsk Travderby og Norsk Travkriterium.
  • Unghestløpene er mange og godt premierte. DNTs unghestserie er et bredt og godt tilbud til begge raser med forhøyede premier.
  • Det er spennende bonusløp for hester som har opprettholdt sin innmeldingsberettigelse i minimum ett av klasseløpene: Hans Petter Tholfsens Minneløp, DNTs Høstfinale for både tre- og fireårige hester, DNTs Hoppechampionat og DNTs 5-åringsløp. 
  • Husk at varmblodshester som er kjøpt på auksjonen automatisk har betalt første innskudd i Auksjonsløpet med total premieramme på 400.000,- i hovedløpet. Trøsteløp kjøres om nok anmeldte.
  • Både Grunndivisjonen og Bronsedivisjonen er forbeholdt norskfødte hester.
  • Kaldblodshester har dobbel sjanse til å være med i klassiske oppgjør da de også har muligheten til å delta i den svenske Kallblodsklassikern (kriterium og derby).

Klasseløpsauksjon: Kontaktinformasjon 
Har du spørsmål om auksjonen er du velkommen til å ta kontakt med Det Norske Travselskap eller ASVTs Trottex AB. 

Kontakt: Laila Stolpnes v/Det Norske Travselskap
Epost: laila.stolpnes@travsport.no
Telefon: 950 77 061

Kontakt: ASVTs Trottex AB
Epost: trottex@asvt.se
Telefonnummer: +46 072 557 14 83