Veikle Balders Landsfinale 2021

Skrevet av Veikle Balder,  07.10.2021
Artikkelbilde
På bildet ser vi premieutdelingen Foto: Øystein Gamlem

Veikle Balders Landsfinale arrangeres på Biri travbane fredag 8. og lørdag 9. oktober. Landsfinalen arrangeres i år for ellevte gang. 

Veikle Balders Landsfinale er en utstilling for 2- årige kaldblodstravere fra hele landet. I år er det hele 62 hester i katalogen, fordelt på 30 hopper og 32 hingster. Landsfinalen er en utstilling der hestenes eksteriør bedømmes, med hovedpunktene rastype/preg, kroppbyggning/muskulatur, beinstilling/beinkvalitet, bevegelser og helhet eksteriør. I tillegg er det en travprøve over 1000 meter med tidtaking siste 500m. Det legges mest vekt på hvordan hestens travdynamikk er, men farten spiller en viss betydelse.

På kvelden under middagen får alle hester sin bedømmelse, samt rosett og gavepremie fra Agria. De seks beste hoppene og de seks beste hingstene må vente til dagen etter med å få sin bedømmelse. De går videre til semifinalen i Veikle Balder Landsfinale. De tre beste der går til finalen. I finalen rangeres de i kvalitet I, II og II. Det er pengepremier til alle som går videre til semifinalen. Videre får de dekken, diplomer, rosetter og gavepremier. Til slutt er det en superfinale mellom beste hingst og beste hoppe. "Dagens Hest" får en sølvpokal fra DNT.

Landsfinalen er åpen for publikum og alle er velkomne til Biri Travbane. Kanskje er det en riktig stjerne som vi får se for første gang? Tidligere «kjendiser» som gjort det bra på Landsfinalen er hester som Lannem Silje, Solør Svarten, Stumne Scott, Junifaks, Philip Lyn, Alm Rodina, Smedheim Solan, Oriola, Horgen Lynet, Brenne Banker, Ness Tjo Edel, Voje Maren og Olav.

Katalogen, som blant annet inneholder program og tider for arrangementet, får du her