Lars Fredrik Kolle kjører EM

Skrevet av Norsk Trav,  05.10.2021
Artikkelbilde
Lars Fredrik Kolle er årets norske deltager i EM for stallansatte i Finland onsdag 13.oktober. På bildet fremviser han stødige kjørehender når han tidligere i år vant Eldings Æresløp med Nordlys Rosa(Foto: Hesteguiden.com)

Onsdag 13. oktober avvikles EM for stallansatte på den finske hovedstadsbanen Vermo. Lars Fredrik Kolle er norsk representant dette året.

 

EM for stallansatte skulle vært avviklet i Finland i 2020, men grunnet koronapandemien lot det seg ikke å gjennomføre mesterskapet. Finnene skal dermed i stedet være vertskap for årets mesterskap.

I EM for stallansatte er regelverket slik at det kun er kusker under 25 år som kan delta, og disse kan heller ikke ha vunnet mer enn 100 løp totalt i karrieren. Lars Fredrik Kolle var den stallansatte kusken i Norge som fyller disse kriteriene som gjorde det best i 2020. For Bjørn Steine var fjorårets avlysning utur. Han var kvalifisert da, men innen årets mesterskap skulle avvikles hadde det totale seiersantallet blitt for stort til at han kunne delta. Dermed må han altså overlate plassen til Lars Fredrik Kolle. 23-åringen fra Vear utenfor Tønsberg er for tiden ansatt hos Kim Pedersen på Kongsvinger.

Løpene på Vermo arrangeres onsdag kveld. Fire løp inngår i mesterskapet.

EM også på Åby

Lørdag kjøres en rekke store løp på Åby. Blant annet står EM for 3- og 5-åringer på programmet. Anders Lundstrøm Wolden-duoen Marengo og Thai Harlem forsvarer de norske farger i EM for 3-åringer. Wolden skal selv kuske Marengo fra innerspor, mens Thai Harlem får Ørjan Kihlstrøm i sulkyen og starter fra spor syv. I EM for 5-åringer stiller Noralf P. Brækken med sin Golden Dream M.E. fra spor fem.