Divisjonsløpene ruller videre

Skrevet av Norsk Trav,  28.10.2021
Artikkelbilde
Squanto sammen med Maria og Kai Johansen etter seieren på Bjerke tirsdag. Foto: hesteguiden.com

Squanto tok et trolig avgjørende skritt i retning av Grunndivisjonsfinalen da han vant på Bjerke tirsdag. Allerede neste lørdag kjøres neste kvalifisering i Grunndivisjonen. 

Fire kvalifiseringer gjenstår i Grunndivisjonen. Normalt skal alle kvalifiseringsvinnere være trygge, men kampen om de siste plassene er helt åpen. Foreløpig holdes den siste plassen av tirsdagens annenhest - Fairytale E.P. med 12 poeng.

I Bronsedivisjonen gjenstår tre kvalifiseringer - den første kjøres allerede lørdag. Foreløpig har vi sju forskjellige kval-vinnere, og det er meget tett bak disse. I skrivende stund står seks hester med 12 poeng. Én av disse starter lørdag - From Zero To Hero. 

To av åtte kvalifiseringer gjenstår i Sølvdivisjonen der Killingmo-duoen Park View og Vitro Diablo leder foreløpig. Bak disse er tre Hamre-hester sikret plass i finalen. Global Undefeded (Hamre) og Strong Case (Killingmo) kan styrke sine sjanser på Bjerke tirsdag, mens profiler som Oracle Tile og Hands Down med 12 poeng har vippet over 900 000 som er grunnlagsgrensen i denne divisjonen, og dermed er avskåret fra å sanke flere poeng. 

Kun én kvalifisering gjenstår i Grunncupen der Nelson August topper. Den siste kvalifiseringen kjøres på Sørlandet 20. november og flere hester fra nettopp den regionen, samt fra Forus, kjemper om de siste sikre plassene i finalen. 

Hele fire kvalifiseringer gjenstår i Hoppecupen - den første på Klosterskogen 6. november. Ni hester synes ganske trygge med tanke på finaleplass. Hauan Mina er flittigste poengsanker med en første-, en annen- og en tredjeplass. 

I Kaldblodscupen gjenstår to kvalifiseringer. Alsaker Pumbaa tok to seirer på rappen tidlig i meetinget, og profiler som Mellem Tyr og Todin skal også være sikret. Her kan det for alvor komme finalister fra langt nede på listen.  

Har man en god varmblodshoppe med under 250 000 i grunnlag kommer julen tidlig i år. Bare fem kvalifiseringer er kjørt i Hoppedivisjonen, og den sjette finner sted på Jarlsberg lørdag. I november følger hele tre kvalifiseringer i denne divisjonen, før ytterligere en kvalifisering kjøres i desember før finalen. Hamre-duoen Karlotta og Callas er i føringen foreløpig.

Den fullstendige poengstillingen i Meeting 2 finner du her.