Årets travlag 2020

Skrevet av Marius Lundstein ,  26.10.2021
Artikkelbilde
I helgen ble avholdt høstkonferanse i Agder Travforbund, Rogaland Travforbund og Vestenfjeldske Travforbund. Under konferansen ble hedersutmerkelsen "Årets travlag" delt ut. På bildet ser vi Oddvar Dalva, Mary Ann Neverdal, Erik Skjervagen og Irene Våge.

Årets travlag 2020 tildeles et lag som har utmerket seg spesielt med sitt utrettelige dugnadsarbeid over flere år.  

For å skape vekst er travsporten avhengig av velfungerende travlag som skaper aktiviteter med travhesten i sentrum. Frivillig innsats blant medlemmene i DNTs organisasjonsledd er derfor en viktig ressurs på alle nivåer i norsk travsport. Årets travlag 2020 tildeles et travlag som har utmerket seg spesielt med sitt iherdige dugnadsarbeid over mange år.

Årets travlag er stiftet i 1928 og nærmer seg med det sitt 100 års jubileum. Travlaget, med sine 110 medlemmer, er underlagt Rogaland Travforbund og befinner seg midt mellom Stavanger og Bergen. Medlemmenes engasjement for travsporten viser seg gjennom ulike aktiviteter, men først og fremst gjennom travlagets egne trenings- og konkurranseanlegg. I naturskjønne omgivelser utenfor Haugesund har de sin egen travpark med en 850 meter lang travbane, kupert treningsløype, stallbygg med alt av fasiliteter, klubbhus og oppselingsbokser. På dette anlegget har de årlig avholdt totalisatorarrangementer og siste gang i 2019.

Det siste års restriksjoner mot koronapandemien har forhindret gjennomføring av mange aktiviteter i frivillige organisasjoner i Norge. Når de nasjonale restriksjonene opphørte på sensommeren i år, var dette travlaget raskt i gang med aktiviteter igjen. Allerede i september registrerte DNT at travlaget arrangerte familiedag på anlegget sitt og det ble i ettertid rapport om et godt oppmøte av mennesker i alle aldre.

Prisen «Årets travlag 2020» tildeles Haugaland Tråvlag.

Det Norske Travselskap gratulerer!