Årets siste løpsbulletin er ferdigstilt

Skrevet av Tron Gravdal,  03.10.2021
Artikkelbilde
Årets kriterievinner for kaldblodshester Tangen Minto - omkranset av kretsen rundt, fikk fortjent nok æren av å pryde forsiden av årets siste løpsbulletin(Foto: Hesteguiden.com)

Løpsbulletinen for november og desember publiseres med dette som web-versjon. Trykk og distribusjon av papirutgaven gjennomføres i løpet av uke 40 og 41.

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for november og desember

Årets siste løpsbulletin er klar.

Som vanlig inneholder også denne løpsbulletinen flest hverdagskjøringer, men det gjenstår også flere storløpsdager utover høsten. Og etter at de fleste koronarestriksjoner ble fjernet i slutten av september er det også grunn til å håpe at det blir mange flotte publikumsdager fremover mot jul.

Axel Jensen-dagen, lørdag 13. november, er et naturlig høydepunkt. Løpsdagen er i år ytterligere spisset med et utsatt Jacob Meyers Pokalløp på programmet. Dette blir en av årets absolutte travhøydepunkt. For kaldblodseliten ble også Moe Odins Æresløp utsatt. Dette løpet kjøres lørdag 4. desember på Klosterskogen sammen med mange andre fine løp denne løpsdagen. Det må være lov til å håpe på fulle hus på høstens V75-kjørnger. Det er mye penger å kjøre om, og dermed ligger det også til rette for god sport. Husk V75-finalene på Bjerke lørdag 18. desember. Det er ennå en del kvalifiseringsomganger igjen før finalefeltene er klare.

Terminliste og budsjett for 2022 vil komme i løpet av høsten. Alle detaljer er ikke klare ennå, men det er alt besluttet en økt satsing på premier i første kvartal med mål om at flere hester skal starte mer. En ramme på to millioner utover ordinær premiematrise er avsatt. Det legges opp til en fordeling hvor noe av midlene skal brukes i V75, og noe på hverdagstravet. I løpet av høsten vil det komme et mer detaljert oppsett.

Klasseløpshelgen ligger bak oss. Som så ofte før var vinnerne en blanding av rutinerte klasseløpsjegere og nye navn. Og en blanding av dyktige norske, svenske og danske utøvere.

Øystein Tjomsland forsynte seg som vanlig grovt av premiefatet for kaldblodshestene. Denne gangen kunne en kvartett entre seremoniplassen etter både kriteriet og derby. I tillegg til trener Øystein Tjomsland, kunne eier Nils Munkhaugen, oppdretter Jørn Gunnar Nilsen og kusk Tom Erik Solberg juble over seire til henholdsvis Tangen Minto og Tangen Bork. Den eneste som var ny på seremoniplass etter dagens andre klassiske seier var oppasseren. Celine Fåland Hansen og Vilde Finsådal passer opp hver sin klassiske vinner fra Team Tjomsland. Hoppekriteriet ble svensk i form av Dunungen. Margareta Wallenius-Klebergs eier- og oppdretterpseudonym Stall Segerhuva og Menhammar Stutteri er registrert som henholdsvis eier og oppdretter. Linda Wretman og Jan-Olov Persson er henholdsvis oppasser og trener. Kusk Svein Ove Wassberg var triumfens norske innslag. Hoppederby endte med en bejublet seier for Merete Viksås fra Roa på Hadeland. Hun er både eier, trener og oppasser på kapable Monster Merete. Svenske oppdrettere i form av Fredrik og Michaela Fransson. Olav Mikkelborg er stødig sjåfør.

På varmblodssiden var det igjen suksess for Geir Vegard Gundersen. Denne gangen ble det seier både i derby og hoppederby. I den åpne klassen var det Kræsj som sørget for eier- og oppdretterseier for Eystein Berges Highstick Stable. Magnus Teien Gundersen kusket hesten som har Victor Karlsson som oppasser. Global Bred To Win tok seg av hoppederby og har samme trener- og kuskekonstellasjon. Her er det Arne Sandbæk Jr. som er eier, mens Global Farm er oppdretter. Oppasseren heter Nina Fjeld. Lørdagens hoppekriterie gikk til Thai Brooklyn. Far og sønn, Trygve og Jan Petter Hansen, skjuler seg bak eierpseudonymet Nordic Horse Farm som er hoppas eier. Thaihester Egersund er oppdretter, Bo Westergaard er trener, Line Holmsgaard er oppasser og Nicklas Korfitsen kusket. Søndagens kriterieløp endte med jubel for de to Momarkenkompisene Stian Eilefsen og Ole Johan Østre. Førstnevnte som trener og sistnevnte som kusk bak I.D. Exceptional.  Trond Storbråtens Stall Creation er eier, mens Atle Opstvedt er oppdretter gjennom sitt selskap I.D. International Trotting & Breeding. Line Marie Andersen er oppasser.

Gratulasjoner til alle klassiske vinnere, og de dyktige menneskene rundt.

Når det nå ser ut til at koronapandemien endelig er under kontroll, og restriksjonene er fjernet er det grunn til å se fremover. Det varsles om god aktivitet på rutineløpskvelder rundt om i landet. Nå må det jobbes for å få publikum tilbake på banen. Det kjennes som om det er noe mer optimisme å spore i sporten om dagen. Nå ser vi fremover.

Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav AS 

tron.gravdal@travsport.no