Solberg rykket fra

Skrevet av Norsk Trav,  22.11.2021
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg vinner fleste V75-løp i Norge. Foto: hesteguiden.com

Med et hat-trick innenfor V75-rammen sist lørdag fikk Tom Erik Solberg en luke ned til konkurrentene i kampen om V75-championatet. 

Med 28 seirer i løp utskrevet som V75-løp har Solberg en margin på seks seirer ned til Eirik Høitomt på annenplass. Solberg har i tillegg flere annenplasser, så Høitomt har en tøff oppgave foran seg. 

For sistnevnte er imidlertid ikke alt håp ute i kampen om landschampionatet. Dag-Sveinung Dalen ser i øyeblikket ut til å forsvare fjorårets førsteplass på landsstatistikken, men avstanden ned til Høitomt - sju seirer - er på ingen måte sikker. I fjor skilte det 30 seirer mellom de to mestvinnende kuskene. 

Vi har hele året hatt en tett duell mellom Thomas Mjøen og Tina Lagesen når det gjelder amatørchampionatet. Med seks uker igjen av året har Mjøen et forsprang på tre seirer, mens Amanda Robertsen gjennom montéseier på Biri søndag nå leder med én til fjorårschampion Helene Kolle. 

Magnus Teien Gundersen er inne i sin siste sesong som stallansatt. Han tar et nytt championat. I øyeblikket har han 87 seirer - det er 32 flere enn Bjørn Steine. 

Frode Hamre har fortsatt grepet på toppen av Trenerstallstatistikken. Med 12,3 millioner innkjørt skiller de drøyt 600 000 kroner ned til stall Tjomsland, som rundet 100 seirer i helgen. Hamre-stallen har bokført imponerende 164 seirer. I fjor landet Hamre-stallen på 188 seirer og 14,2 millioner innkjørt. 

Her finner du foreløpige statistikker for 2021.