Axel Jensen-fest på Bjerke lørdag

Skrevet av Norsk Trav,  12.11.2021
Artikkelbilde
Presentasjonen av Axel Jensen-deltakerne på Bjerke er unik. Her er det Giveitgasandgo som er fanget inn av rampelyset. Foto: hesteguiden.com

Axel Jensens minneløp er signaturløpet når Bjerke inviterer til V75-stevne lørdag. I Jacob Meyers pokalløp blir Månlykke A.M. å se på norsk jord for første gang på tre år. 

Mens fjorårsutgaven av Axel Jensens minneløp hadde en klar favoritt i verdensstjernen Ecurie D., er årets utgave langt mer åpen. Tre av de norskfødte hestene trakk de ytterste sporene bak bilen, med Derby-vinneren Kræsj aller ytterst. Det siste norskfødte håpet - High Flyer - står i niendespor. 

Tyskfødte, men svensktrente Toto Barosso og vinner av storløpet Grosser Preis von Deutschland forventes å spille en av hovedrollene. Det svenske laget består videre av Fire N Fury og Mr Mah Can som har tjent 890 000 kroner i år.

Danskene stiller med Coventry Hall (USA-født) og Fetlock Joint. Sistnevnte var kun slått av danskenes Derby-vinner Festival Of Speed i den siste starten.

I hoppeavdelingen av Axel Jensens minneløp skal den norsk årgangstoppen Global Bred To Win møte en svenskfødt stjerne fra samme oppdretter (Global Farm AB) - nemlig Global Brilliance som har tjent 1,9 millioner. 

Månlykke A.M. er Gunnar Melanders nye kaldblodsstjerne. 7-åringen som var fjerde i norsk Derby for drøyt tre år siden nærmer seg 1,2 millioner innkjørt i år. 

Første løp kjøres kl 14.45, mens hovedløpet går kl 18.20. 

Les her om billettbestilling.