Årets ildsjel 2020

Skrevet av Marius Lundstein,  29.11.2021
Artikkelbilde
Prisen Årets ildsjel 2020 tildeles Elin Flataune, medlem av Børsa og Skaun Traverlag. Foto: Leangen travbane

Prisen «Årets ildsjel» ble delt ut under V75-arrangementet på Leangen travbane lørdag. 

Hvert år gjør styret i DNT en vurdering av hvilken person som fortjener en ekstra hyllest for sin innsats lokalt for sitt travlag. Grunnet koronapandemien, ble vurderingen av denne utmerkelsen for 2020 behandlet senere enn normalt, og anledningen til å overrekke og bekjentgjøre prisen har derfor blitt noe utsatt.

I regelverket for tildeling står det at utmerkelsen "Årets ildsjel" tildeles en person som gjennom flere år, og som stadig gjør en solid og positiv innsats for travlaget og travsporten i sitt lokalmiljø. Arbeidet skal ha vært preget av frivillighet, og være tuftet på travsportens grunnverdier; åpenhet, tillit, fair play og respekt. Personer som blir tildelt en slik utmerkelse er altså lokale hverdagshelter.

Årets ildsjel 2020 tildeles en person som over mange år og med et stort engasjement har bidratt til travsporten i Midt-Norge. Gjennom årtier har vedkommende deltatt på alle nivåer i sitt travlag, sin region og i forbundet – både i Sør-Trøndelag og Møre Travforbund, samt Midt-Norge Travforbund. Vedkommende har aldri sortert på oppgavene og «nei» finnes ikke i vokabularet. Ingen oppgave er for liten for Årets Ildsjel i Det Norske Travselskap, enten det er på kjøkkenet, i stallen, i hesteringen eller på styrerommet.

Vedkommende er svært opptatt av rekruttering av barn og unge mennesker til travsporten, og har engasjert seg sterkt i alt av ponniaktiviteter i Midt-Norge, som blant annet ponniinstruktør. Når travforbundet i Midt-Norge skulle finne en ansvarlig for DNTs populære tiltak «Til start» ved Leangen, var det naturlig å spørre vedkommende – og svaret var jo naturlig nok «ja»! Årets ildsjel 2020 setter da hele familien i sving for å lage «Til start-samling» med alt det skulle innebære.

Prisen Årets ildsjel 2020 tildeles Elin Flataune, medlem av Børsa og Skaun Traverlag i Midt-Norge Travforbund.

Det Norske Travselskap gratulerer!