Husk smittevernreglene

Skrevet av Marius Lundstein,  19.03.2021
Artikkelbilde

Vi er inne i en tid hvor det er økning i antallet mennesker smittet av koronavirus flere steder i landet. DNT minner spesielt om smittevernreglene som gjelder under et totalisatorstevne.

Flere steder i landet ser man en økning i antall mennesker som er smittet av koronavirus. Med bakgrunn i nasjonale og lokale regler har DNT utarbeidet smittevernregler som gjelder for all aktivitet, samt spesifikke regler for aktivitet i hesteringen under et totalisatorstevne. For å gjennomføre totalisatorstevnene på en så trygg måte som mulig er vi avhengig av alle sin innsats i etterfølgelsen av reglene. Derfor oppfordrer vi deg til å oppdatere deg på reglene før hver gang du skal entre hesteringen.

Se smittevernreglene på vår temaside for koronavirus her.

Bruk munnbind på korrekt måte
Alle som oppholder seg i hesteringen under totalisatorstevne skal benytte munnbind, og påbudet gjelder fra man ankommer hesteringen og til man har forlatt den. Kravet til munnbind gjelder ikke når man kjører hest, men påbudet gjelder også for kusker og ryttere når de oppholder seg i hesteringen. Ut over dette anbefales det at kusker/ryttere dekker over munn og nese under løpene, slik det fremgår av våre smittevernregler.

Når man skal benytte munnbind er det imidlertid viktig at man bruker det på korrekt måte. Det er viktig å ha rene hender når du tar av og på munnbindet. For at munnbindet skal ha god effekt, må det sitte tett langs kantene og dekke godt over munn og nese. Da sikrer du at mest mulig av luften du puster ut og inn, filtreres gjennom munnbindet og ikke lekker ut på sidene.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler bruk av medisinsk munnbind eller tøymunnbind som tilfredsstiller krav om filtreringsevne, pustemotstand, størrelse, utforming og vaskbarhet. Eksempelvis vil en buff ikke tilfredsstille disse kravene. Les mer om bruk av munnbind på FHI sin hjemmeside her.

PlakatSlik bruker du medisinsk munnbind
PlakatSlik bruker du tøymunnbind