Ove Wassberg velges inn i Hall Of Fame

Skrevet av Nordiske Travmuseet ,  28.05.2021
Artikkelbilde
Ove Wassberg. Foto: Hesteguiden.com

Travsportens Hall Of Fame presenterer i dag tre nye medlemmer. Ove Wassberg, Lutfi Kolgjini og Maharajah får sin plass blant travets storheter. 

Ove Wassberg startet sin trenervirksomhet allerede som 20-åring, og har dominert travsporten i Bergen siden. Med et stort hjerte for hesten og et minst like stort hjerte for de tobeinte, driver Wassberg en mønsterstall med like stor gjennomslagskraft i løpsbanen som da han startet opp i 1968.

Det har gitt ufattelige 30 banechampionat i Bergen og over 4 000 trenerseire (3 438 kuskeseire). To norgesrekorder som blir vriene å slå. Nå får Ove Wassberg sin rettmessige plass i Hall Of Fame – travsportens storheter.

Motivering: 30 championater totalt, over 4 000 seire som trener. Og nesten like mange som kusk. Dessuten ånder Ove Wassberg voldsomt for travsporten på sin hjemmebane i Bergen. 73-årige Wassberg kjører helst hestetransport når andre samles til gode middager til kvelds. Under nærmere 20 år har han kjøpt inn og plukket opp hester til sine eiere, og andre. Godt over 100 stykker, fra utland og innad i Norge, har stått på transporten hjem til nettopp Bergen. Ja, tallet kan fort dobles om man er pinlig nøyaktig. Årets innvalgte nordmann til Hall Of Fame er en ekstremt engasjert entusiast, en fagperson som alle i travsporten i Norge setter meget stor pris på, og som holdes skyhøyt.

Gratulerer Ove Wassberg!

Les mer hos det Nordiske Travmuseet her