Løpsbulletinen for juli og august

Skrevet av Tron Gravdal/Norsk Trav ,  01.06.2021
Artikkelbilde
Hickothepooh spurtet som en virvelvind i årets utgave av Finlandia Ajo. Seieren i storløpet resulterte også i billett til Elitloppet, der fikk hesten aldri sjansen som fastsittende. Men hesten blir nok å se i flere av sommerens storløp i Norden.

Løpsbulletinen for juli og august er nå sendt i trykken og blir sendt ut til abonnenter og andre mottagere mot slutten av uken vi nå er inne i. En web-versjon finner dere i denne nettsaken.

«Somewhere over the rainbow»

Motivert av musikkens verden og med tanke på at vi humper oss videre gjennom koronapandemien så håper vi fortsatt at "det normale" ikke er så langt unna.  Men flere ganger har vi trodd at vi har sett enden, men dessverre så kommer det stadig noen tilbakeslag. Mens Regjeringen er i gang med sin gjenåpningsplan dukker det opp lokale smitteutbrudd som medfører arrangementsforbud, og dermed også trav-kjøringer som må flyttes eller avlyses. Enkelte baner har stått stille i opptil flere måneder i vinter, og det har gitt utfordringer for mange aktive. Det er derfor all mulig grunn til å gi skryt til våre aktive for å ha utvist stor fleksibilitet i forhold til hyppige og sene endringer gjennom vinteren og våren.

Farta på vaksinering av befolkningen pekes stadig på som det viktigste i forhold til når samfunnet kan åpnes opp for fullt. Heldigvis er det gode rapporter fra land som har kommet langt i vaksineringen av sin befolkning, og det gir oss naturlig nok håp om at «alt blir bedre»!

Storløpssesongen er i gang, og når disse linjer skrives har vi akkurat lagt bak oss årets utgave av Solvallas Elitloppshelg. Som alltid blir vi imponert over den fantastiske sporten, og det er bare å ta av seg hatten for den rammen arrangørene på Solvalla klarer å skape til tross for at det heller ikke i år var mulig å slippe inn publikum på arenaen.

Tre norskfødte hester, samt en norsktrent hest befant seg på start-streken i årets utgave av Elitloppet – imponerende! Moni Viking, Cokstile og Ecurie D. tok seg alle til finalen. Hickothepooh satt fast med tørt krutt i sin kvalifisering, og fikk dermed ikke plass i finalefeltet. Kretsen rundt Hickothepooh kommer uansett ikke til å glemme mai 2021. Tre uker tidligere gikk nemlig hesten til topps i Finlands største løp, Finlandia Ajo.  Årets utgave av Jim Fricks Minne – Elitkampen ble et heftig oppgjør mellom finske H.V. Tuuri og den norske travkongen, Odd Herakles. Sistnevnte måtte trave utvendig i store deler av løpet, men var allikevel sterkest til slutt.

Nå står også de norske storløpsdagene for tur. Som perler på en snor kommer Oslo Grand Prix og Midtsommertravet i juni. I juli er det som vanlig klart for Jarlsberg-helg, deretter følger vi på med NM-helg både på Sørlandet og Biri. Nå håper vi inderlig at det blir muligheter for å slippe inn noe publikum etter hvert også. Alle  travsportselskere hadde fortjent en travsommer hvor vi kan «løsne litt på snippen».

Fra 1. juli legges det opp til noen premiejusteringer. Alle klasser trenger litt forhøyning av premiene. Vi løfter litt i lavgrunnlagsløpene slik at de nå stort sett kjøres med førstepremie på kr 14.000. Flere hverdagsløp løftes til førstepremie på kr 18.000. Og med noen svært få unntak legges det på V75-dager nå opp til minimum førstepremie på kr 50.000. I hver av månedene juli og august legges det opp til en breddeløpsdag. Mandag 12. juli på Momarken og lørdag 14. august på Jarlsberg settes breddesporten i sentrum.

I overgangen fra mai til juni slo sommeren til med en herlig varmebølge. I sånn passe kombinasjon med litt nedbør, slik at vi får mye godt hestehøy, håper vi å se mer til sola.

 Tron Gravdal, Sportssjef Norsk Trav As

tron.gravdal@travsport.no

Klikk her for å laste ned løpsbulletinen for juli og august.